sreda , 30 septembra 2020

Radiša Papović najbolji kosač na Marovcu

Titulu najboljeg kosača na tradicionalnoj manifestaciji “Kosidba na Marovcu” poneo je Radiša Papović, drugo mesto zauzeo je Dragan Ristić a treće mesto pripalo je Radonji Papoviću koji je 50 metara pokosio u najkraćem vremenskom periodu.

Baš kao i prethodnih 18 godina, svake prve subote u julu mesecu u Marovcu je održana tradicionalna manifestacija „Kosidba na Marovcu“. Ispred seoske crkve okupljene takmičare i brojne goste u ime organizatora pozdravio je Dragan Denić, predstavnik Turisičke organizacije opštine Medveđa. Zatim se okupljenima obratio i dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa koji je sam bio prijavljen kao takmičar, i proglasio devetneastu kosidbu na Marovcu otvorenom.

Kulturnoumetnički program započele su devojke iz KUD „Vez“ iz Medveđe a nastavili su guslari i frulaši Udruženja guslara i pisaca epske poezije „Gornja Jablanica“. U isto vreme rad su započeli i likovni umetnici koji su završene umetničke slike poklonili organizatorima.

Po završetku kulturnoumetničkog programa takmičari i gosti su se uputili ka imanju Radiše Papovića gde je takmičenje otpočelo. Revijalni deo takmičenja započelo je 19 kosača među kojima je bila i ekipa Prve srpske televizije, od kojih se 10 plasiralo u finale.

Petočlani žiri na čelu sa Goranom Ivanovićem, zamenikom predsednika opštine Medveđa, je ocenjivao brzinu, ali i kvalitet otkosa pa tako ove godine prvo mesto nije osvojio najbrži kosač. Po njihovom mišljenju titulu najboljeg kosača poneo je Radiša Papović, drugo mesto zauzeo je Dragan Ristić a treće mesto pripalo je Radonji Papoviću koji je 50 metara pokosio u najkraćem vremenskom periodu.

Prvoplasiranom Radiši Papoviću organizator, Turistička organizacija opštine Medveđa, omogućiće učešće na manifestaciji „Kosidba na Rajcu“ koja će se održati od 14. do 16-og jula 2017. godine gde će predstavljati opštinu Medveđa.

Takmičenje je zatim nastavljeno ispred crkve u discilinama bacanje kamena s’ ramena, skok u dalj, nadvlačenje konopca i trka juniora na 100 metara.

U discilini bacanje kamena s’ramena prvo mesto zauzeo je Ranđel Jović, drugo mesto Miloš Stanković a treće Aleksandar Gavrilović.

U discilini skok u dalj prvo mesto osvojio je Alaksandar Gavrilović, drugo mesto Niloš Stanković a treće Milan Stavanović.

U nadvlačenju konopca pobedila je ekipa „Elitne jedinice“ drugo mesto osvojila je ekipa „Jablanica“ a treće mesto pripalo je ekipi „Munja trans“.

U trci juniora pobedio je Nikola Jović.

Za sve učesnike i goste Turistička organizacija opštine Medveđa je po završetku takmičenja obezbedila ručak i osvežavajuće napitke. Organizaciju manifestacije pomoglo je zavičajno udruženje “Kitka” i opština Medveđa.

Takođe pročitajte

Ekonomska škola iz Niša učesnik Svetske nedelje obrazovanja

Ekonomska škola iz Niša je posle nekolikih krugova nominacije, ušla u izbor od 100 škola …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.