ponedeljak , decembar 9 2019
Početna / AGRO / Radiša Papović najbolji kosač na Marovcu

Radiša Papović najbolji kosač na Marovcu

Titulu najboljeg kosača na tradicionalnoj manifestaciji “Kosidba na Marovcu” poneo je Radiša Papović, drugo mesto zauzeo je Dragan Ristić a treće mesto pripalo je Radonji Papoviću koji je 50 metara pokosio u najkraćem vremenskom periodu.

Baš kao i prethodnih 18 godina, svake prve subote u julu mesecu u Marovcu je održana tradicionalna manifestacija „Kosidba na Marovcu“. Ispred seoske crkve okupljene takmičare i brojne goste u ime organizatora pozdravio je Dragan Denić, predstavnik Turisičke organizacije opštine Medveđa. Zatim se okupljenima obratio i dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa koji je sam bio prijavljen kao takmičar, i proglasio devetneastu kosidbu na Marovcu otvorenom.

Kulturnoumetnički program započele su devojke iz KUD „Vez“ iz Medveđe a nastavili su guslari i frulaši Udruženja guslara i pisaca epske poezije „Gornja Jablanica“. U isto vreme rad su započeli i likovni umetnici koji su završene umetničke slike poklonili organizatorima.

Po završetku kulturnoumetničkog programa takmičari i gosti su se uputili ka imanju Radiše Papovića gde je takmičenje otpočelo. Revijalni deo takmičenja započelo je 19 kosača među kojima je bila i ekipa Prve srpske televizije, od kojih se 10 plasiralo u finale.

Petočlani žiri na čelu sa Goranom Ivanovićem, zamenikom predsednika opštine Medveđa, je ocenjivao brzinu, ali i kvalitet otkosa pa tako ove godine prvo mesto nije osvojio najbrži kosač. Po njihovom mišljenju titulu najboljeg kosača poneo je Radiša Papović, drugo mesto zauzeo je Dragan Ristić a treće mesto pripalo je Radonji Papoviću koji je 50 metara pokosio u najkraćem vremenskom periodu.

Prvoplasiranom Radiši Papoviću organizator, Turistička organizacija opštine Medveđa, omogućiće učešće na manifestaciji „Kosidba na Rajcu“ koja će se održati od 14. do 16-og jula 2017. godine gde će predstavljati opštinu Medveđa.

Takmičenje je zatim nastavljeno ispred crkve u discilinama bacanje kamena s’ ramena, skok u dalj, nadvlačenje konopca i trka juniora na 100 metara.

U discilini bacanje kamena s’ramena prvo mesto zauzeo je Ranđel Jović, drugo mesto Miloš Stanković a treće Aleksandar Gavrilović.

U discilini skok u dalj prvo mesto osvojio je Alaksandar Gavrilović, drugo mesto Niloš Stanković a treće Milan Stavanović.

U nadvlačenju konopca pobedila je ekipa „Elitne jedinice“ drugo mesto osvojila je ekipa „Jablanica“ a treće mesto pripalo je ekipi „Munja trans“.

U trci juniora pobedio je Nikola Jović.

Za sve učesnike i goste Turistička organizacija opštine Medveđa je po završetku takmičenja obezbedila ručak i osvežavajuće napitke. Organizaciju manifestacije pomoglo je zavičajno udruženje “Kitka” i opština Medveđa.

Takođe pročitajte

Niški kikbokser u beogradskoj Štark areni

Niški kikbokser, Novak Radulović, boriće se u profesionalnom K1 meču u ŠTARK ARENI, u ponedeljak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.