Radionica za decu – Priča o vatri i čarobnoj pogači

Vatra postoji koliko dugo i svet, važna je i neophodna, ali u isto vreme i opasna. Koliko nam je vatra značajna, šta nam znači u životu, kako nas štiti i kako da se od nje zaštitimo, mališani će imati prilike da uče na novoj radionici koju organizuju EU info kutak Niš i Fabrika umetnika u subotu 11. septembra.

U prirodnom ambijentu Kampa Fabrike umetnika, na desnoj obali Nišave kod Brzog Broda, deca će kroz priču o vatri, čarobnoj pogači i kroz pesmu o rataru i pšenici učiti da se marljivost i vredan rad nagrađuju, za razliku od lenjosti i nemara.

Na radionici će se takođe kroz kreativan rad učiti kako se mesi i peče pogača.

Radionica „Priča o vatri i čarobnoj pogači“ četvrta je u serijalu kreativnih i stvaralačkih aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta, uz korišćenje metoda prirodne, Waldorf pedagodije, nove kod nas. Radionicu vodi Nela Jotović, diplomirani pedagog-vaspitač, sa višegodišnjom praksom u Waldorfskoj pedagogiji. U praktičnom radu sa decom na radionicama će učestvovati i pomagati studenti pedagogije sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Kroz kombinaciju nekoliko umetničkih pravaca, na zabavan i interaktivan način, deca na kreativnim radionicama iz serijala zasnovanog na Waldorf pedagogiji razvijaju zdrave navike, uče da prirodu razumeju i da je dožive svojim čulima. Rad i iskustveno učenje u prirodnom ambijentu, kroz igru budi radoznalost i kritičko razmišljanje, podstiče inovativnost, maštovitost i kreativnost, kao i ekološku svest kod dece.
Učešće na radionici je besplatno.

Zbog ograničenog broja mesta, roditelji/staratelji koji žele da prijave decu za učešće na radionici treba da popune formular koji se nalazi ispod, najkasnije do 10. septembra u 17 sati ili do popune kapaciteta. Materijal za rad i osveženje za decu i roditelje obezbeđuju organizatori.

Rad će biti podeljen u dve grupe:
* deca predškolskog uzrasta – 4 do 6 godina                 (11. septembar od 11:30h do 12:15h)
* deca nižih razreda osnovne škole – 7 do 10 godina   (11. septembar od 13:00h do 14:30h)

Prijavni formular – LINK

NAPOMENE: Prednost prilikom popunjavanja grupa imaju deca koja prethodno nisu učestvovala na radionicama iz ovog serijala. U slučaju velikog interesovanja, postoji mogućnost organizovanja dodatnog termina.

Kako su izgledale prethodne tri radionice, pogledajte na našem sajtu:

Priroda u rukama dece
Učimo o prirodi zajedno
Uz maštu i kreativnost do vetrokaza

*Kamp Fabrike umetnike je novi prostor u prirodi u Nišu i jedna je od inicijativa koja je podržana kroz projekat „Lokalni poziv za EU“ koji finansira EU, a sprovodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju.

Koreni Waldorfske pedagogije su u Nemačkoj, a njen utemeljivač je Rudolf Štajner, austrijski naučnik i reformator mnogih područja modernog života.  U Waldorf pedagogiji se gaji individualnost deteta. Dečje aktivnosti su osmišljene tako da angažuje dete na svim nivoima – fizičkom, mentalnom, emotivnom, duhovnom.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.