Radionica za decu – Priča o čoveku i ljudskoj snazi

Prirodno okruženje Kampa Fabrike umetnike koji se nalazi na desnoj obali Nišave kod Brzog Broda će i ove subote, 25. septembra biti mesto gde će mališani učiti da budu kreativni, radoznali, da razmišljaju kritički i da koriste svoju maštu.

Kroz priču o čoveku koji je želeo da bude najjači i najmoćniji na svetu, doći će do saznanja da je najveća snaga upravo u samom čoveku koji dobija mogućnost da doživi snagu vrelog sunca, jake kiše, snažnog vetra i čvrste stene.

Radionicu će voditi Nela Jotović, diplomirani pedagog-vaspitač, sa višegodišnjom praksom u Waldorfskoj pedagogiji, a materijal koji će se koristiti na radionici biće kamenje i glina. U praktičnom radu sa decom na radionicama će učestvovati i pomagati studenti pedagogije sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Radionica „Priča o čoveku i ljudskoj snazi“ je peta u serijalu kreativnih i stvaralačkih aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta, uz korišćenje metoda prirodne, Waldorf pedagodije. Kroz kombinaciju nekoliko umetničkih pravaca, na zabavan i interaktivan način, deca na kreativnim radionicama iz serijala zasnovanog na Waldorf pedagogiji razvijaju zdrave navike, uče da prirodu razumeju i da je dožive svojim čulima.

Učešće na radionici je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, roditelji/staratelji koji žele da prijave decu za učešće na radionici treba da popune formular koji se nalazi ispod, najkasnije do 24. septembra u 17 sati ili do popune kapaciteta. Materijal za rad i osveženje za decu i roditelje obezbeđuju organizatori.

Rad će biti podeljen u dve grupe:
* deca predškolskog uzrasta – 4 do 6 godina                 (25. septembar od 11:30h do 12:15h)
* deca nižih razreda osnovne škole – 7 do 10 godina   (25. septembar od 13:00h do 14:30h)

Prijavni formular – LINK

NAPOMENE: Prednost prilikom popunjavanja grupa imaju deca koja prethodno nisu učestvovala na radionicama iz ovog serijala. U slučaju velikog interesovanja, postoji mogućnost organizovanja dodatnog termina.

Kako su izgledale prethodne radionice:

Priroda u rukama dece
Učimo o prirodi zajedno
Uz maštu i kreativnost do vetrokaza
Iskre znanja i sreće kraj prve zapaljene vatre

*Kamp Fabrike umetnike je novi prostor u prirodi u Nišu i jedna je od inicijativa koja je podržana kroz projekat „Lokalni poziv za EU“ koji finansira EU, a sprovodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju.
Koreni Waldorfske pedagogije su u Nemačkoj, a njen utemeljivač je Rudolf Štajner, austrijski naučnik i reformator mnogih područja modernog života.  U Waldorf pedagogiji se gaji individualnost deteta. Dečje aktivnosti su osmišljene tako da angažuje dete na svim nivoima – fizičkom, mentalnom, emotivnom, duhovnom.

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.