Radionica fotografije u Francuskom institutu u Nišu

Francuski institut u Nišu i EU info kutak Niš organizuju u subotu, 25.novembra od 11 do 15 časova  Radionicu fotografije u Francuskom institutu u Nišu koju će voditi fotograf Saša Đorđević.

Foto radionica se održava u okviru Digitalnog novembra, meseca koji je posvećen razvoju digitalnih veština i znanja i biće jedinstvena prilika da mladi polaznici nauče osnove fotografisanja mobilnim telefonom.

Sa razvojem tehnologije i pristupačnošću pametnih telefona, digitalna fotografija je postala deo naše svakodnevnice, a popularnost društvenih mreža fotografiju je načinila dostupnim i sveprisutnim medijem svih generacija. Digitalna fotografija nastala pametnim telefonom može biti informativna, ali i više od toga, ona može imati estetske domete fotografske umetnosti. Na koji način je moguće upotrebljavati kameru svog pametnog telefona i dobijati najbolje rezultate mogu da nauče svi oni koji se prijave za ovu radionicu.

Prijava na radionicu je jednostavna i nalazi se na linku: https://forms.gle/FddQJbBJ1bL3KwzY8

O predavaču:

Saša Đorđević je fotograf koji živi i radi u Nišu.

Od 2010. do danas osnivač i predsednik upravnog odbora udruženja Medijski istraživački centar. Stalni foto novinar agencije Beta iz Beograda od 2007 do danas. Honorarni saradnik u svojstvu fotoreportera i video snimatelja agencije France-Presse iz Pariza od 2004. do danas. Angažovan od 2014 do danas na poziciji on-call fotografa od strane UNOPS-a u realizaciji projekata u Srbiji.

Tokom 2006. urednik fotografije u dnevnom listu Naše a od 1996. do 2005. urednik fotografije u dnevnom listu Narodne novine iz Niša.

Od 2003. godine predavač foto žurnalizma u školi kreativne fotografije i u multimedijalnoj školi Medija i reform centra iz Niša. Od 2012. do 2016. osoba za podršku organizacije Handicap International na projektu „Zagovarači zabrane“. Tokom 2014.  predavač na temu „Uloga medija u procesu zagovaranja“ tokom radionica u organizaciji Handicap international u Vijetnamu. Organizator i učesnik više foto izložbi i foto kolonija.

Takođe pročitajte

Kompanija dm predstavila rezultate međunarodnog istraživanja o menstrualnom ciklusu

Menstrualni ciklus još uvek je neprijatna tema za razgovor za više od polovine anketiranih pripadnica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.