Radionica: Da li je dete problem ili je u problemu?

EU info kutak u Nišu pokreće seriju edukativnih radionica za decu i roditelje na kojima će se baviti temama od suštinske važnosti za podizanje socijalno, mentalno i fizički zdrave dece. Prva radionica zakazana je za 27. februar od 17 sati u EU info kutku u Nišu – Vožda Karađorđa broj 5.

Radionicu će voditi Brankica Krasić i Ana Mitrović, kognitivno-bihejvioralni psihoterapeuti.
Nasilje među vršnjacima se svakodnevno dešava u našim školama. Svako dete može biti žrtva vršnjačkog nasilja ali i nasilnik. U tim situacijama roditelji su često zbunjeni i ne znaju kako da prepoznaju problem, da se suoče i adekvatno reaguju.

Radionica o bezbednosti dece i vršnjačkom nasilju upoznaće roditelje sa faktorima rizika i mogućnostima zaštite. Kroz radioničarski i grupni rad, bavićemo se prepoznavanjem svih oblika vršnjačkog nasilja, razlozima zbog kojih deca postaju naslilnici i žrtve nasilja i kako im pomoći u oba slučaja.

Prisustvo predavanju je besplatno za sve zainteresovane roditelje (važi za roditelje osnovnoškolske i srednjoškolske dece) ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da se potvrdi dolazak popunjavanjem formulara koji se nalazi ispod, najkasnije do 26. februara do 15 sati ili do popune kapaciteta.

PRIJAVNI FORMULAR

Prepoznajući neke od jedinstvenih strahova i problema sa kojima se suočavaju savremene porodice, kao što su nedovoljno informacija i znanja o digitalnoj i fizičkoj sigurnosti, upotrebi droga, seksualnosti i nedostatku asertivne komunikacije, stručnjaci će na novoj seriji radionica koje pokreće EU info kutak raditi na ovim temama kroz grupni rad sa učesnicima.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.