Računari su više od igre

U osnovnim školama u Manojlovcu i Orašcu, učenici trećeg i četvrtog razreda, dobili su danas diplome, nakon što su uspešno prošli obuku za male programere. Obuka je deo projekta Više od igre, koji sprovodi Centar za razvoj Jablaničkog I Pčinjskog okruga, u saradnji sa školama u Miroševcu, Bogojevcu, Guberevcu, Orašcu, Manojlovcu i Velikoj Grabovnici.

“Učili smo da programiramo igricu u kojoj postoje pčelica, ptičica i robot. Pčelica mora da dođe do cveta, ptičica do praseta, a robot da osvetli kockice – objasnila je Teodora Cekić, učenica III razreda OŠ “Radoje Domanović” u Manojlovcu.

Suština  projekta je da naučimo decu da su računari više od igre, da ih naučimo osnovama programiranja kako bi kasnije mogli da to upotebe u svom daljem obrazovanju i razvoju – rekla je menadžer projekta Tatjana Panić Živković.

Predavači koriste  Bubble Bee platformu, koju je pripremio Razvojni Centar Microsoft Srbija. Projekat Više od igre sufinansiraju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Udruženje Jugoistočna razvojna mreža, a prijatelj projekta je Sosijete ženeral banka.

Takođe pročitajte

Kamen temeljac za proširenje Naučno tehnološkog parka (NTP) u Nišu

Novi objekat u Nišu biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.