sreda , 29 juna 2022

“Putopisi” Bojane Volaš u Salonu 77

Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu započinje izlagačku sezonu u galeriji Salon 77 u niškoj Tvrđavi izložbom akvarela mlade umetnice iz Beograda.

Izložba “Putopisi” biće otvorena u utorak, 21.marta od 19 časova.

“Reč je o delima nastalih poslednjih pet godina, koje je umetnica marljivo beležila putujući, boraveći u mnogim gradovima, zemljama.Upoznavanjem novih sredina, ona se upoznaje sa kulurom te zemlje, arhitekturom gradova u kojima boravi, tradicijom naroda sa kojima se sreće. Svoje sveukupne doživljaje beleži slikarskom kičicom, jednostavnim potezima, i tako oživljava svoja unutrašnja osećanja i doživljaje transponovane lazurima akvarel boje. Posebno mesto na izložbi zauzimaju akvareli inspirisani Roterdamom.U njima je igra likovnih elemenata dostigla savršenstvo. Bojana Volaš je kao pravi majstor veoma zahtevne i suptilne likovne tehnike „akvarel“ uspela da prenese duh evropskih gradova viđen na njen način i na taj način dočara posmatraču svoje doživljaje i impresije, upoznaje nas kustos Sonja Vukašinović

Bojana Volaš je rođena u Banja Luci 1987. godine.Prva znanja iz oblasti konzervacije i restauracije stiče u srednjoj školi Tehnoart u Beogradu. Završava potom Fakultet likovnih umetnosti, slikarski odsek, u klasi prof. Jovana Sivačkog, a master studije Restauracije i konzervacije skulptura i arheoloških predmeta završava na Fakultetu primenjenih umetnosti. Izlaže aktivno u zemlji i inostranstvu, njena dela se nalaze u nekoliko privatnih zbirki u Evropi kao i na javnim mestima u vidu zidnih slika. Pored zaštite kulturne baštine, bavi se i slikanjem i pedagoškim radom.

 

Takođe pročitajte

Skulpture Jovane Petković i Nikole Smilkova u poljima lavande

Dvoje umetnika, iz Srbije i Makedonije, predstaviće svoja dela u poljima lavande na plantaži Tamnjanica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.