PUKOTINE – eho veza unutrašnjeg bića i spoljašnjeg sveta

Beogradska četvrt Savamala stecište umetnika i poslenika kulture u kojoj se nalazi Manakova kuća koja čuva nasleđe Hristifora Crnilovića, bila je mesto gde je još jedan Vlasotinčanin predstavio svoje umetničke radove beogradskoj publici. U galeriji KC“ Magacin u Kraljevića Marka“ otvorena je izložba Pukotine.Eho Aleksandra Radičevića, mladog slikara iz Vlasotinca, koji poslednjih nekoliko godina živi i radi u Beogradu. Na otvaranju izložbe pored slikara, grafičara, vajara bio je i vekiki broj ljubitelja umetnosi. .
Na izložbi su izloženi uglavnom radovi na velikim formatima koji su svojom tematikom zaintrigrirali posetioce.
„Aleksandra znam još sa prve godine na fakultetu ali tek kada se pridružio našoj grupi koja deluje u okviru Kulturnog centra MKM upoznala sam ga bolje kao i njegove radove na kojima uspešno projektuje svoje unutrašnje stanje. Pukotine.Eho kako je naziv ove izložbe predstavljaju vezu između spoljašnjeg sveta i untrašnjeg bića autora – rekla je između ostalog Dunja Trutin, vajar, doktorant na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.
Komentari posetioca izložbe su bili pozitivni sa konstatacijom da je pred mladim slikarom vreme u kome će do izražaja doći sav njegov talenat i rad. Od ove jeseni Radičević se seli u Minhen gde će nastaviti usavršavanje na Akademiji likovnih umetnosti.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.