Prvu sprsku kabinu za dezinfekciju razvila je domaća firma 365ADS

Kabina Aditus gate je potpuno automatizovana, sa dva mesta za brz protok pacijenata i prilagođena je za dezinfekciju celog tela pri ulasku u halu, odnosno dekontaminaciju pri izlasku iz sale za samo nekoliko sekundi.

Kako bi se smanjio rizik od zaraze korona virusom, procesi u kabini su online kontrolisani, bez potrebe za izlaskom tehničke podrške na teren. Ova Open Air kabina za dezinfekciju samo je jedna od verzija kabina koje će, u saradnji sa Vladom Republike Srbije biti postavljene i u drugim državnim i zdravstvenim ustanovama.

Kabine koje će biti postavljene širom zemlje imaće opcije i beskontaktnog automatskog merenja telesne temperature svakog korisnika, ali i UV dezinfekcije ličnih stvari, poput telefona, ključeva, novčanika.

Prvu sprsku kabinu za dezinfekciju razvila je domaća firma 365ADS, koja je i jedan od pobednika republičkog konkursa Fonda za inovacionu delatnost za doprinos suzbijanju pandemije COVID-19, raspisanom na inicijativu kabineta premijerke Ane Brnabić dan po uvođenju vanrednog stanja. Prva tri prototipa kabina će, u dogovoru sa Fondom i Vladom, ova kompanija pokloniti zdravstvenim ustanovama gde se javi najveća potreba za njima, nakon čega će kompanija izraditi kabine za sve druge zdravstvene i državne ustanove, bez želje za dodatnom zaradom. „Kada se, kao u Kini, proglasi kraj epidemije, sa preventivnim merama poput dezinfekcije tela i merenja telesne temperature se mora nastaviti iz bezbednosnih razloga. Zato će se ove kabine moći da se koriste sve dok postoji potreba za njima, na mestima sa velikom frenkvencijom ljudi – javnim površinama, aerodromima, autobuskim stanicama“, kaže Nikola Vučićević, direktor kompanije 365ADS i najavljuje da će se kabine naći i na ulazu u mnoge kompanije širom Srbije, nakon čega će se kompanija posvetiti i izvozu kabina u zemlje regiona.

Takođe pročitajte

Dan španske arhitekture u Nišu

Eu info point u Nišu, poziva vas na Dane španske arhitekture u Nišu koje 17. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.