Prvo mesto za leskovački tim na takmičenju „Svetionik znanja“

Tim iz Leskovca u sastavu Milan Milenković, Aleksandar Milovanović, Anđela Micić i Jovan Matić osvojio je prvo mesto na takmičenju za najbolji projekat „Svetionik znanja“ proteklog vikenda na Zlatiboru od 1. do 3. februara 2019. godine.

Ovo je jedan od najvećih projekata za srednjoškolce u Republici Srbiji. Nagradu je uručio projektni menadžer „Svetionika znanja“ Aleksandar Jakovljević.

Tim iz Leskovca je pobedio sa projektom „Leskovački kraj u srednjem veku“. Projekat promoviše kulturno i istorijsko nasleđe Leskovačkog kraja.

Projekat „Svetionik znanja“, koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), a finansira Ministarstvo omladine i sporta, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih. Projekat predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Varvarin, Vršac, Кikinda, Кraljevo, Leskovac, Majdanpek, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz inostranstva i alumni mentora, timovi su osmišljavali projekte iz jedne od pet oblasti: Кultura i umetnost, Ekologija, Društvena odgovornost i aktivizam, Sportska kultura i Turizam.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.