četvrtak , 7 jula 2022

Prvo mesto na takmičenju za studente Pravnog fakulteta

U Apelacionom sudu u Nišu, 21. i 22. maja održano je 16. po redu Moot Court takmičenje u organizaciji Švedske nevladine organizacije ,,Civile Rights Defenders”.

Na takmičenju u primeni Evropske Кonvencije o ljudskim pravima pred simulovanim Evropskim Sudom učestvovale su ekipe iz Albanije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

This slideshow requires JavaScript.

Simulovani sud su činili vrsni i eminentni pravnici iz spomenutih država i to: prof. dr Ciril Ribičič, član Venecijanske Кomisije, Margarita Caca Nikolovska nekadašnji sudija Evropskog Suda za ljudska prava, Bosa Nenadić, nekadašnja predsednica Ustavnog Suda Srbije, Slavoljub Carić, nekadašnji Srpski agent ispred Evropskog Suda za ljudska prava, prof. dr Mladen Vukčević, nekadašnji predsednik Ustavnog suda Crne Gore, Damir Juras, predsednik Disciplinskog Suda u Hrvatskoj, Nenad Vujić, predsednik pravosudne akademije u Srbiji, Jeton Šasivari, profesor, Hemali Saiti, član Vrovnog suda Severne Makedonije i Harisa Bačvić, Agentica Bosne i Hercegovine ispred Evropskog Suda za ljudska prava.

Ovogodišnje takmičenje osvojila je Ekipa iz Niša i osvojila put u Strazbur gde će se pred pravim Evropskim Sudom za ljudska prava takmičiti sa pobednikom Nordijskog takmičenja sa istom tematikom.

U Niškoj ekipi su učestvovali:  Natalija Manojlović, Sanja Milić, Dejana Ristić, Dušica Lazić, Marija Ranđelović i Pavle Popović, a za takmičenje su ih pripremali doc. dr Ivan Ilić, Ana Zdravković i Marko Nedeljković.

Takođe pročitajte

Poznati jednoglasno: “EXIT je osećaj koji mora da se doživi!

Brojna poznata lica i javne ličnosti, kao što su Miloš Biković, Dragana Mićalović, Viktor Savić, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.