Prvi virtuelni pomoćnik u Nišu – City&Me

Posredstvom Viber aplikacije kroz City&Me chatbot građani Niša su dobili mogućnost da na jednom mestu dobiju informacije koje su nam svakodnevno potrebne.

Informacije kao što su red vožnje, servisne informacije o snabdevanju vodom, strujom ili grejanjem, lokacija sa mestima za reciklažu, najnovije i COVID-19 vesti, kao i kviz sa pitanjima o Nišu.

Takođe, City&Me chatbot pruža korisnicima i mogućnost glasanja i pregled rezultata glasanja o važnim pitanjima u gradu.

City&Me je proizvod startup kompanije JustStart iz Niša, a nastao je u partnerstvu sa kompanijom Viber i uz podršku Trag fonadacije. Razvoj ovog digitalnog alata se nadovezuje na City&Me aplikaciju koja treba da omogući jasnu komunikaciju između grada i građana, osnažuje aktivizam i aktivnosti građana u oblastima reciklaže, vožnje bicikle, uređenja okruženja i uključuje ih u proces donošenja odluka na nivou zgrade i zajednice.

Pored postojećih opcija na aplikaciji, u planu je da se kao jedna od opcija nađe i deo namenjen turistima  koji će biti na engleskom jeziku sa svim korisnim informacijama, događajima koji su u Nišu i lokalitetima/znamenitostima koje treba posetiti. Takođe u izradi je i da u sekciji kulture dodamo deo namenjen festivalima i programima, što će olakšati praćenje istih, kako našim građanima tako i turistima. – kaže jedan od osnivača Aleksandar Stamenković.

This slideshow requires JavaScript.

City&Me chatbot-u se može pristupiti preko linka  i besplatan je za korišćenje.

„Kao kompanija smo zaista ponosni na inovaciju koju smo razvili jer City&Me chatbot svakodnevno raste, odnosno za mesec dana je okupio 5000 korisnika – stanovnika Niša koji su prijavljeni i koriste mogućnosti koje chatbot pruža. Da radimo dobru stvar govore nam komentari koje svakodnevno dobijamo od korisnika i posebno značajne preporuke prijateljima zbog kojih City&Me chatbot beleži kontinuirani rast korisnika“ – ističe Branko Krsmanović, suosnivač kompanije JustStart.

Imajući u vidu da se City&Me chatbot pokazao korisnim za stanovnike grada Niša, što iz kompanije procenjuju kroz interaktivnost i korišćenje usluge, u narednom peridu City&Me će biti dostupan i u drugim većim gradovima Srbije.

 

 

Takođe pročitajte

Pažljivo čuvajte lekove u vrelim danima

Većina lekova ne podnosi temperaturu višu od 25 stepeni Celzijusa, pa letnje vrućine zahtevaju poseban …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.