Prvi stipendisti kompanije „Džonson elektrik“ odbranili master radove

Master radove sa „desetkom“ odbranili su na Mašinskom fakultetu Aleksandra Ivanov i Aleksandar Pejčić, prvi od osmoro diplomaca koje stipendira kompanije „Džonson elektrik“.

master-masinski-fakultetPriliku da stiču praktična znanja i pišu svoje radove imali su na osnovu ugovora koji su pomenuti fakultet i kompanija potpisali februara ove godine.

“Mnogo mi znači što sam odmah nakon završetka osnovnih studija mogla da svoje znanje primenim u praksi i nastavim da se edukujem. Ova praksa je bila novo iskustvo jer tokom studiranja nismo imali priliku da se konkretno uključimo u neke procese proizvodnje. Moj master rad se bavi statističkom kontrolom i analizom mernih sistema u praćenju kontrole kvaliteta, kaže Aleksandra koja kao i njen imenjak Aleksandar priželjkuje stalno angažovanje. Njih dvoje iako imaju odlične ocene i preporuke nemaju nameru da napuste Srbiju.master-masinski-fakultet-nis
Ana Vasić-Mitrović, menadžer za ljudske resusrse u „Džonson elektriku“ kaže da njihove želje nisu bez osnova jer su zadovoljni kako su se pokazali tokom sedmomesečne prakse.

“Našoj kompaniji su potrebni visokoobrazovani kadrovi tako da ćemo nastaviti sa praksom i stipendiranjem dobrih studenata. Selekcija je zahtevna ali je pomak što će priliku imati i studenti osnovnih studija a ne samo master kao što je bilo ove školske godine, kaže Ana koja ističe da je za uhodavanje jednog inženjera potrebno najmanje šest meseci i da im je zato važno da poznaju procese proizvodnje.
Dekan Mašinskog fakulteta prof.dr Nenad Pavlović podseća da pored osmoro stipendista u „Džonson elektriku“ imaju još dvoje studenata na master studijama i u kompaniji „Filip Moris“ ali i sa Udruženjem preduzetnika grada Niša.

master-masinski-fakultet-aleksandar“Ovo je pravi primer saradnje nauke i privrede. Nismo imali bojazan da počnemo saradnju za ovako ozbiljnim kompanijama jer znamo kakve kadrove školujemo, kaže Pavlović.

I šestoro učenika Mašinske škola sa smera tehničar za kompjutersko upravljanje takođe su stipendisti ove kompanije koja trenutno upošljava 803 radnika.
Prema rečima direktorke škole Vesne Ristić od ove školske godine još petoro učenika sa smera industrijski mehaničar takođe će biti stipendisti „Džonson elektrika“.

Takođe pročitajte

Seoski turizam – Izazovi i mogućnosti

Ukoliko želite da se bavite seoskim turizmom, ne morate da izdajete ceo objekat, možete i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.