Foto: PU Pčelica

Prvi skijaški koraci „Pčelica“

Mališani JPU „Pčelica“ Niš boravili su na organizovanom zimovanju od 03. februara do 10. marta, u Brzeću, na Kopaoniku.

Zimovanje dece osmišljeno je kao skup edukativnih aktivnosti, propraćenih rekreativnim i zabavnim sadržajima na osnovu kojih mališani stiču nove veštine i znanja o boravku u prirodi u zimskom periodu.

„Svaki dan tokom šestodnevnog boravka je osmišljen u skladu sa psihofizičkim razvojem dece. Osim rekreacije i učenja deca su bila pod 24-časovnim zdravstvenim nadzorom lekara i medicinskih sestara, tako da je sve proteklo u najboljem redu. Deca, a i vaspitači vratili su se puni utisaka i novih saznanja“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić.

This slideshow requires JavaScript.

Boravak je bio u „Apart hotelu Кopaonik“ u Brzeću, realizovan u sedam grupa. Put Brzeća otišlo je 600 mališana iz niških vrtića.

Deca su u prepodnevnim satima boravila na otvorenom, popodnevni termini bili su za odmor i kraće šetnje, a večeri su bile ispunjene žurkama, maskenbalima, modnim revijama, pozorišnim predstavama i neizbežnim proslavama rođendana.

Divno druženje, prvi skijaški koraci, uživanje na planini ostaće u sećanjima mališana, jer je nekima ovo prvo odvajanje od roditelja, a za većinu poslednje organizovano druženje sa vaspitačima i drugarima pre polaska u školu. Roditelji su zadovoljni organizacijom zimovanja, jer su se deca vratila puna utisaka. – kažu iz Pčelice.

Takođe pročitajte

Zašto je Katarina Nešić „dijamant od žene“?

Praksa je da se o moćnim i uspešnim ženama piše 8.marta kao da ne postoje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.