Prvi PARADAJZ FEST u Lebanu od petka do nedelje

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Opštine Lebane i MDULS po prvi put u Lebanu održaće se trodnevna manifestacija Paradajz fest od 30. jula do 1. avgusta.

S obzirom da je opština Lebane prva po broju proizvedenog paradajza u Srbiji, cilj ove manifestacije je pre svega promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala, kao i promocija Lebana. Goran Lazarević, pomoćnik predsednika opštine kaže da je ideja za ovu manifestaciju potekla od prvog čoveka opštine Ivana Bogdanovića.

“U lebanskoj opštini godišnje se zasadi oko četiri miliona stabljika paradajza i mislim da imamo potencijala da budemo nosioce jedne ovake manifestacije. Paradajz fest biće kulturnog i privrednog karaktera. Festival će biti izložbeno prodajnog karaktera, gde će moći sva jela i proizvodi da se degustiraju i kupe. Takođe je planirano i takmičenje u više kategorija. Ovom manifestacijom privući će se potencijalni kupci i povezati sa lokalnim proizvođačima paradajza, kao i sa proizvođačima ostalih poljoprivrednih proizvoda koji se uzgajaju na teritoriji opštine Lebane, ističe Lazarević i dodaje da im je cilj i da privuku nekog ozbiljnog prerađivača paradajza koji bi otkupljivao tržišne viškove.

Organizatori su se potrudili da kulturno-umetnički program bude bogat sa poznatim estradnim umetnicima. Tako će 30.jula nastupiti Bojan Veličković i bend El Maestro i Haris Džinović a sutradan Ivan Milinković (Legende) i Amadeus bend dok je 1.avgust rezervisan za Dejana Petrovića big bend.

Ulaz je za sve programe je besplatan.

Takođe pročitajte

Kraljevski piknik za mališane na Oplencu

Povodom 6. Dečjeg festivala, Oplenac je bio najposećenija porodična destinacija u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.