subota , 27 februara 2021

Prvenac Miloša Unića – O rastanku, tišini i nedostajanju

Pesma “When you’re gone ” nastala je u trenucima potpune tišine. U trenucima, kada jedan čovek mora da pronađe način da kaže « zbogom » svojoj dragoj osobi. 

Ova pesma govori o odlascima i o trenucima kada nam neko suštinski nedostaje. Kada nema onog ko nas upotpunjuje. Moja tišina je stvorila melodiju, boje i snove.
Kada sam 2019. godine započeo rad na ovoj pesmi, nisam ni slutio niti znao kakva je avantura preda mnom. Međutim, uz ljubav, podršku i konstantno davanje imam utisak da sam čitavu tu avanturu preplovio na mirnom moru.
Danas, kada se suočavamo sa globalnom krizom i tugom, ostaje samo nada da su oni koji su izgubili svoje živote, pronašli svoj put i večni mir. Stoga, nama ostaje samo ljubav i sećanje. Ova pesma posvećena je svima onima koji su izgubili nekog svog, čiji se deo duše ne nalazi među nama. Čiji taj « neko » više nije blizu. Ova pesma je posebno posvećena svima onima koji su u svojim tišinama nakon gubitka voljene osobe tokom ove pandemije. Želja mi je, da pesma « When you’re gone» izrazi saosećanje i podršku. Da pokušamo da prihvatimo tišinu kao iscelitelja, jer ona ne postavlja pitanja, ona daje odgovore. Želja mi je da čovek obgrli čoveka. Da nam se duše miluju i razumeju. Stoga, ja dajem svoj delić duše kako bismo se ti, slučaoče, i ja, pronašli i zagrlili. Hvala ti !

Miloš Unić, maj 2020. , Tuluz

Kreativni tim pesme « When you’re gone »

Muzika i tekst : Miloš Unić
Klavir : Vladimir Jelenković
Mix/Master : Lucid
Studio (vokal ) : Sébastien Vallier
Fotografija ( cover ) – Valentina Baktijarević
Fotografije – Dušan Ivanović
Lyric Video : Davorin Dinić

Takođe pročitajte

Maturski rad o kome se priča – život i shvatanje života u poeziji Đorđa Balaševića

“Đorđu Balaševiću u čast neću postavljati njegove pesme. Postaviću maturski rad moje učenice Minje Milčić. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.