Prvenac Jasmine Mitrović – Mi smo samo lutalice u sopstvenom životu

„Lako je graditi kulu od kamena, izgraditi kulu od peska znači stalno, težiti ka nečem izazovnijem, opasnijem a to je borba sa večitim detetom i sećanjima na detinjstvo u svakome od nas, kaže autorka knjige kratkih priča „Kula od peska“ i dodaje da je knjiga „splet stvarnosti imaginacije „.

U Domu kulture u Grdelici promovisan je roman  Jasmine S. Milčić Mitrović iz Vlasotinca. O knjizi je govorila profesorka Miljana Išljamović iz Vlasotinca. Muzički deo večeri Jovan Dimitrijević iz Grdelice.

„Ova knjiga prikazuje život kao kulu od peska jer ustvari svi mi ceo život nešto gradimo, stičemo. Čini nam se da nam nešto izmiče i uvek nam fali to zrnce peska koje vetar želja nekud odnese. Lako je graditi kulu od kamena, izgraditi kulu od peska znači stalno težiti ka nečem izazovnijem, opasnijem a to je borba sa večitim detetom i sećanjima na detinjstvo u svakome od nas. Ovo je triptih od stvarnosti do meseceve princeze, snevača, lutalice, jer ko smo mi, do samo lutalice u sopstvenom životu, kaže autorka kojoj je ovo prvi prozni prvenac.

Svi prisutni na promociji dobili su poklon – teglicu sa peskom i a na pergamentu napisan po jedan naslov iz ove knjige jer ipak je ovo vece ,,Kule od peska,,

Miljana Išljamović  je govoreći o autorki naglasila da je književnost samo jedan delić njene svestranosti u oblasti kulture opštine Vlasotinca, te da njen entuzijazam, ideje i ljubav prema stvaralaštvu i dalje traju i vode je dalje ka nekim novim kulama i snovima…

Promocija je bila izutezno posećena i svi prisutni su uživali u opuštenoj i nadahnutoj atmosferi koju je svojom iskrenošću začinila autorka knjige.

Takođe pročitajte

Podrška Evropske unije ženama i mladima početnicima u poslovanju

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva i predstavnica Ministarstva za evropske integracije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.