Prvak niške drame gostovao u Berlinu

Glumac Narodnog pozorišta u Nišu, Aleksandar Mihailović se upravo vratio iz Berlina, gde je kao deo ansambla predstave „Dantonova smrt“ u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini, gostovao u “Monbijou Theater”-u, a povodom stogodišnjice Oktobarske revolucije u Nemačkoj.
Predstavu „Dantonova smrt“ Georga Bihnera je režirao Maurici Fare, a pored niškog glumca Aleksandra Mihailovića, u predstavi glume i Igor Damnjanović, Milan Vasić, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Ivana Kovačević, Aleksandra Cicuć, Nebojša Đorđević, Jelena Orlović, Milena Jakšić i Tamara Tomanović.
„Nekoliko godina unazad imam zadovoljstvo da sarađujem sa srpskom dramom Narodnog pozorišta iz Prištine, u čijem se ansamblu osećam više nego domaće. Bihnerova Danteova smrt, u režiji Mauricija Ferea je pre svega tačan repertoarski izraz za naš današnji trenutak, ali i prilika da se glumac susretne sa načinom rada i estetikom zapadnog evropskog teatra. Takva iskustva su važna ne samo da bi glumac mogao da otkriva neke nove puteve unutar pozorišta, već da bi mogao bolje da sagleda ono što već misli da zna. Rad sa Mauricijem i gostovanje u Berlinskom pozorištu, je jedno od takvih iskustava, kaže prvak niške drame o ovom uspešnom gostovanju i glumačkom iskustvu.

Takođe pročitajte

Posle Meklaflina na niškoj Tvrđavi JANY McPHERSON nastupa na Nišvilu!

Zvezda u usponu latino džez muzike, kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozitor Dženi Mekferson nastupiće sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.