foto Siniša Dimitrijević Sidži

Prva pa Ginisovka pljeskavica

Na leskovačkoj Roštiljijadi Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević iz restorana “Koliba” ispekli su najveću pljeskavicu na svetu, tešku čak 63 kilograma.

pljeskavica pobednicka ziriNjihov rezultat je bio za dva kilograma bolji od protivničke ekipe iz restorana “Pera Ždera” koji su sinoć ispekli pljeskavicu od 61 kilogram. Ivanu Đorđeviću i Milošu Sentiću iz restorana „Pera Ždera“ pošlo je za rukom da ispeku za dva kilograma težu pljeskavicu od prošlogodišnje ali je pehat ipak otišao ekipi iz “Kolibe”.

foto Siniša Dimitrijević Sidži
foto Siniša Dimitrijević Sidži

“Ovo je fantazija. Već nekoliko godina sam član ili predsednik žirija na ovom takmičenju ali je ovo ubedljivo anjbolja pljeskavica do sada. Počev od oblika do pečenja dobili su maksimalni broj bodova od svih članova žirija, kaže profesor Slaviša Milošević.

14218047_1228610377160609_1399550216_nOvaj tandem inače do sada nikada nije pekao toliko veliku pljeskavicu. Ona je pre pečenja imala prečnik 1,9 metara a debljinu 2 santimetra. Nakon pečenja prečnik se smanjio na 1,69 dok je debljina narasla za pola santimetra.

foto Siniša Dimitrijević Sidži
foto Siniša Dimitrijević Sidži

“Bila je ispečena savršeno, kao da je teška 200 grama a ne više od 60 kilograma, oduševljeni su članovi žirija, Rodoljub Čučković i Stanko Janićijević.

Pljeskavica je podeljena vernoj publici koja je bodrila roštiljdžije na ovom veoma fizički i psihički zahtevnom takmičenju.

Ovaj podvig, kao ni svi predhodni na ovom takmičenju dugom dve decenije, zvanično se neće naći u Ginisovoj knjizi rekorda zbog komplikovane procedure ali svi posetioce Roštiljijade su počastvovani jer su prisustvovali obaranju svetskog rekorda. Niko do sada zvanično Leskovčanima nije izašao na crtu kada je u pitanju veličina pljeskavice.

Takođe pročitajte

Drvena statua orla “nadgleda” pirotsku kotlinu

Dušan Živković iz Pirota duborezom se bavi tek pet godina ali je imao smelosti i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.