ponedeljak , 28 novembra 2022

PROTECTA – Teatrom protiv diskriminacija

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA najavljuje početak realizacije projekta „(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“. Projekat su predstavili Dejan Milošević, direktor PROTECTA-e i Milan Mijović, koordinator projekta. Ovaj projekat finansira Grad Niš u okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi za 2018. godinu.

„(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“ je četvoromesečni projekat koji će se realizovati u periodu septembar – decembar 2018. godine, na teritoriji Grada Niša.

Direktna ciljna grupa projekta su učenici srednjih škola grada Niša, koji učestvuju u pripremi, formiranju, vođenju i učestvovanju u forum teatru. Ciljevi projekta su usmereni ka “unapređenju bezbednosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv diskriminacije i predrasuda, podsticaju na aktivizam za direktno učestvovanje u rešavanju problema i upoznavanju sa bezbedonosnim izazovima i posledicama diskriminacije osoba sa invaliditetom”.

“Kroz niz projektnih aktivnosti, medijske promocije, izradi i distribuciji promotivnog i edukativnog materijala, pripremi i realizaciji forum teatra, PROTECTA želi da mlade usmeri ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, diskriminaciji osoba sa invaliditetom i podizanju svesti kako mladih tako i građana o problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, najavili su sagovornici.

Takođe pročitajte

Lakše otkrivanje polno prenosivih bolesti u laboratoriji Klinike za kardiohirurgiju

U laboratoriji Klinike za kardiohirurgiju UKC Nis tim doc entadr Milana Lazarevića uveo je još …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.