PROTECTA – Teatrom protiv diskriminacija

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA najavljuje početak realizacije projekta „(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“. Projekat su predstavili Dejan Milošević, direktor PROTECTA-e i Milan Mijović, koordinator projekta. Ovaj projekat finansira Grad Niš u okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi za 2018. godinu.

„(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“ je četvoromesečni projekat koji će se realizovati u periodu septembar – decembar 2018. godine, na teritoriji Grada Niša.

Direktna ciljna grupa projekta su učenici srednjih škola grada Niša, koji učestvuju u pripremi, formiranju, vođenju i učestvovanju u forum teatru. Ciljevi projekta su usmereni ka “unapređenju bezbednosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv diskriminacije i predrasuda, podsticaju na aktivizam za direktno učestvovanje u rešavanju problema i upoznavanju sa bezbedonosnim izazovima i posledicama diskriminacije osoba sa invaliditetom”.

“Kroz niz projektnih aktivnosti, medijske promocije, izradi i distribuciji promotivnog i edukativnog materijala, pripremi i realizaciji forum teatra, PROTECTA želi da mlade usmeri ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, diskriminaciji osoba sa invaliditetom i podizanju svesti kako mladih tako i građana o problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju, najavili su sagovornici.

Takođe pročitajte

Kako napisati brief za dizajn ambalaže

Brief za dizajn ambalaže predstavlja ključni dokument koji objedinjuje sve potrebne informacije, smernice i očekivanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.