Promocija talenata na godišnjem koncertu NAISSA

Godišnji koncert polaznika Škole pevanja Snežane Spasić i Kulturnog kluba NAISSA održaće se u petak, 23. novembra sa početkom od 18 sati u Velikoj sali Niškog kulturnog centra.

Organizator koncerta je Niški kulturni centar i Kulturni klub „Naissa“, a ulaz je slobodan.

Ideja koncerta je kako kažu organizatori da se kroz jedan neformalni muzički program, primeren pred-novogodišnjem raspoloženju, promovišu talentovani pevači koji su tokom prethodnih godina, a posebno tokom 2017. i 2018. godine završili školu pevanja Snežane Spasić, osnivača Kulturnog kluba NAISSA i time se predstave publici Grada Niša, medijima i ljubiteljima muzičke kulture.

Kulturni klub NAISSA postoji već 18 godina i osnovni cilj postojanja i rada škole je da se pruži nadahnuće i podstrek zainteresovanim za tradicionalnu muziku i kulturu uopšte, ali i da im se ukaže na drugačiji način prezentovanja umetnosti, osim estradne.

Prvi nastupi mladih umetnika su najbolji način za upoznavanje budućih umetnika-čuvara narodnog muzičkog blaga. Među više stotina dosadašnjih polaznika škole pevanja Snežane Spasić su i učesnici i pobednici različitih takmičenja, kao što su Ja imam talenat, ANGEL VOICE, XFastor, Takmičenje za Frankofonu pesmu, Takmičenje mladih pevača „Radmila Bakočević“, Takmičenje PRVI TON za najboljeg pevača Radio Beograda, ali i učesnici mnogobrojnih televizijskih takmičenja kao što su Nikad nije kasno, Pinkove zvezde, Pinkove zvezdice i Zvezde Granda.

Koncert se organizuje u okviru saradnje NKC-a i Kulturnog kluba NAISSA, usmerene na obnavljanje kulturno-umetničkog amaterizma i pomoći amaterskim kulturno-umetničkim društvima u Nišu.

Takođe pročitajte

17 horova iz 12 zemalja na Međunarodnom festivalu duhovne muzike “Muzički edikt” u Nišu

U niškom Sabornom hramu Silaska Svetog duha na Apostole i na platou ispred Svetosavskog doma …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.