subota , 6 juna 2020

Promocija romana “Sunce ovog dana: Pismo Andriću”

Promocija najnovijeg romana Vladimira Pištala “Sunce ovog dana: Pismo Andriću” biće održana u utorak, 3. oktobra u 19 sati u holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra.

Vladimir Pištalo je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Njegova najpoznatija dela su romani “Milenijum u Beogradu”, “Venecija” i “Tesla, portret među maskama”, ovenčan NIN-ovom nagradom, kao i nagradom Narodne biblioteke Srbije za najčitaniji knjigu. Vladimir Pištalo živi u Americi gde predaje svetsku i američku istoriju na Univerzitetu u Vusteru, Masačusets.
Pojavljivanje Pištalove nove knjige, objavljene u izdanju “Agore” i promovisane u Narodnoj biblioteci grada Beograda juna meseca, ocenjeno je književnim događajem godine. Nenad Šaponja, urednik izdanja, ističe da će ovaj roman obeležiti i naredne književne sezone jer je drugačiji od svih knjiga o Ivi Andriću. Šaponja navodi da pisma opisana u knjizi predstavljaju transvremenski dijalog dva pisca kroz koji Andrićevo vreme “isijava”, a time ova knjiga čini našu književnost velikom. “Beskompromisno demonstrirajući etiku književne odanosti, ali istovremeno i etiku odanosti književnosti, pripovedanju sveta, Pištalo razgovara sa Andrićem na način blizak onome kako je mladi Andrić vodio “Razgovor sa Gojom”, navodi izdavač.
Na promociji će govoriti autor Vladimir Pištalo i izdavač Nenad Šaponja. Razgovor vodi Ivana Ristić.

Takođe pročitajte

Međunarodni dan bicikla – Zdravija opcija za nas i planetu

Svetski dan bicikla, koji se proteklih godina nezvanično slavi kako u svetu tako i u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.