petak , 27 januara 2023
Foto: Nišville promo

Promo turneja Nišville 2022 – Nišville DJ rezidenti nastupaju u regionu

Rezidenti – disk džokeji Midnight Jazzdance bine Nišville jazz festivala, Milan Saitović – Jazzysad i Dejan Šobot – DJ Loptica uskoro kreću na promotivnu turneju u ex – YU regionu u cilju promocije Nišvile jazz festivala, koji će biti održan od 05. do 14.avgusta u Nišu.

Po prvi put festivalska promocija u Bosni i Hercegovini biće organizovana u Art Caffe Jazzwa u Brčkom, u petak, 15.jula sa početkom u 19h. Nakon nastupa u Brčkom, Jazzysad i DJ Loptica nastupiće 23.jula u Novom Sadu, 24.jula u Somboru, a nakon toga 28.07. u Ohridu, 29.07. u Nikšiću, a ova promotivna turneja Nišville festivala i Midnight Jazzdance stejdža završava se 30.jula u Kotoru!

Inače, dan ranije, u petak, 29.jula Nišville će tradicionalno u saradnji sa Kulturnim Centrom Beograda održati press konferenciju u Beogradu od 12h u Galeriji Art Get KCB-a, a nakon press konferencije u 12:30h biće održan besplatan Nišville promo koncert Milana Petrovića i njegovog kvarteta pored fontane na Trgu Republike.

Foto: Mateja Jeremić Zuks

Ove godine zbog limitiranog budžeta festivala neće biti tradicionalnih Nišville promocija u Sofiji i Skoplju, niti planiranog promo koncerta u Beču.

Milan Saitović – Jazzysad je DJ i producent iz Subotice. Jedan je od pionira electro swing, new-jazz i electro tango zvuka u regionu. Stvara pod uticajem soul, jazz, boogie, hip hop, trip hop, brazilian i broken beat zvuka. Pored solo nastupa, sve češće je fokusiran i na rad sa svojim bendom Jazzysad Combo i promociju srpskih džez izdanja kao i balkanske džez scene van granica Srbije.

Jazzysad je prvi DJ iz Jugoistočne Evrope koji je priznat i poznat kao host autorske emisije u Japanu. “Jazzysad Sessions” se već neko vreme sa uspehom emituje i na tokijskom Wah radiju. Jazzysad emisije se inače emituju na brojnim radio stanicama u regionu i u svetu: CG, BiH, Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Maroko, itd. Nastupao je sa brojnim imenima međunarodne scene poput Shuya Okino, Rainer Trueby, Joey Negro, Perry Louis, DJ Maestro, Valique, Faze Action, Jazzcat, The Jazz Pit, Parov Stelar, Mario Biondi, Nicola Conte…

DJ Loptica Niš

Dejan Šobot – DJ Loptica je rođen i živi u Nišu. Sa muzikom i uz muziku je od kad zna za sebe, a ono čega se ne seća, ima na fotografijama. Nekada u prvom timu sledećih insitutucija: Fast Radio, Happy House, Exit Festival i Nisomnia. Na Nišville Jazz Festivalu radi kao stejdž menadžer na River, Earth i Sky binama.

Sa Milanom Saitovićem (Jazzysad) već duže vreme čini jedinstveni DJ duo NiSu Brothers.

Autor je ’’Loptanja’’ koje se emituje na nekoliko internet radija, a od skoro i na JMR, svake druge srede u mesecu.

Kompletne informacije o festivalu: www.nisville.com

Takođe pročitajte

200 hiljada EUR za kreativnost u turizmu

Evropska unija će dodeliti bespovratna sredstva za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.