Program „Kreativno mentorstvo” u Nišu

Program „Kreativno mentorstvo” biće predstavljen u Nišu u ponedeljak 9. oktobra od 17:30h u prostoru Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla” (Svečana sala na 2. spratu).

Tim „Kreativnog mentorstva” zajedno sa Andrijanom Stojanović, veoma uspešnom alumnistkinjom 3. generacije „Kreativnog mentorstva” i rukovodiocem odeljenja Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla” u Nišu predstaviće vam 4. ciklus programa „Kreativno mentorstvo” i konkurs za novi ciklus programa.

Konkurs za novi ciklus programa „Kreativno mentorstvo” trajaće od 28. septembra do 19. oktobra i namenjen je perspektivnim profesionalcima u oblasti kulture iz cele Srbije zainteresovanim za mentorsku podršku njihovim projektima, inicijativama i ličnom i profesionalnom razvoju.

Zainteresovani za učešće u programu treba da popune prijavni formular (Google Form) koji će biti objavljen 28. septembra, i da pošalju ažuriranu biografiju (CV) na srpskom jeziku na [email protected]. Sve dodatne informacije o konkursu možete naći na linku: http://www.kreativnomentorstvo.com/konkurs2017/

O programu „Kreativno mentorstvo”
„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni program koji postoji u Srbiji od 2012. godine i pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj budućih lidera u oblasti kulture promovišući mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija.
Kroz „Kreativno mentorstvo“ talentovane, posvećene i angažovane mlade osobe aktivne u oblasti kulture bivaju povezane sa odgovarajućim mentorima u odnosu na svoje potrebe i interesovanja, a kroz niz aktivnosti, treninga i događaja stiču uvide, kontakte i informacije do kojih sami ne bi došli.
Mentiji „Kreativnog mentorstva” su budući lideri u polju kulture, koji imaju viziju kako će njihov profesionalni razvoj doprineti široj zajednici, i zašto će postići svoje ciljeve brže i bolje uz podršku i vođstvo mentora.
U prethodna tri ciklusa programa mentori/ke su bili vrhunski domaći i strani profesionalci, između ostalih: Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca, Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, Dušan Tomić, partner u KPMG, Toni O`Brajan, nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan, Mete Kjuel Nilsen, bivša ambasadorka Danske u Srbiji, Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga, Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, Olga Svoboda, direktorka GI Group HR Solutions, Branko Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti, Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, Helen Laršon, bivši ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, Borut Vild, jedan od vodećih grafičkih dizajnera u regionu i profesor na FMK, i drugi.

Neki od naših alumnista su: Marko Radenković, osnivač prvog dizajn inkubatora u Srbiji „Nova Iskra”; Bojana Kovačević, pozorišna producentkinja iz Sombora; Andrija Mamutović, nagrađivani mladi pijanista iz Niša; Gordana Grabež, operativna direktorka Narodnog muzeja; Nikola Andonov, arhitekta koji je predstavljao Srbiju na Bijenalu u Veneciji 2012. i pokretač FabLab-a; Aleksandra Jovanić, digitalna umetnica, programerka i profesorka novih medija; Đorđe Krivokapić, direktor za pravne poslove Share Fondacije, Dušan Medin, mladi arheolog i aktivista zaštite kulturnog nasleđa, Jelena Vasilev, nekadašnja koordinatorka društvenih mreža Beogradske filharmonije; Lidija Milašinović, direktorka Narodnog muzeja u Kikindi; Stefan Savić, grafički dizajner i aktivista iz Novog Sada, Marko Salapura, arhitekta i umetnik iz Pančeva i mnogi drugi talentovani, proaktivni i posvećeni kulturni profesionalci.

Pokrovitelji četvrtog ciklusa “Kreativnog mentorstva” za sada su Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, ERSTE banka, Ambasada Švedske u Beogradu i Francuski institut u Srbiji. Naši partneri su Gi Group HR Solutions, Nova Iskra, Mokrin House, štamparija Vizartis, EPIC ASSISTANTS, Designed.rs i drugi
Detaljne informacije za učešće na konkursu možete naći na linku http://www.kreativnomentorstvo.com/konkurs2017/

Važni linkovi:
http://www.kreativnomentorstvo.com/
https://www.facebook.com/creativementorship
https://twitter.com/create_mentors
https://www.instagram.com/kreativnomentorstvo/
https://www.youtube.com/user/kreativnomentorstvo/
https://www.flickr.com/photos/kreativnomentorstvo/
https://www.linkedin.com/company-beta/10065160

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.