Proglašeni najbolji vinari i vinogradar

Najbolji vinogradar je dr Branko Bidžić iz Vlasotinca dok su u konkurenciji belih vina, tradicionalnih i vrhunskih pobedili vinari Dragan Kocić i Dragan Pešić a u kategoriji crvenih vina Jovan Pečenković i Petar Pešić. Njima će nagarde biti uručene sutra na centralnoj proslavi Vinskog bala u Vlasotincu.

branko bidzic vinogradarOvi vinari osim prvih mesta u četiri kategorije osvojili su i druga ili treća mesta pa je tako doktor Branko osim toga što je najbolji vinogradar dobio treću  nagradu u kategoriji vrhunskih crvenih vina.vinar jovan pecenkovic vlasotince

Među nagrađenima su Katarina Marinković i Cvetko Janković koji su osvojili drugo, odnosno treće mesto za vrhunska bela vina.  Aleksandar Jovanović je osvojio drugo mesto za tradicionalna crvena vina.

filipovic vinar vlasotinceEnolog i predsednik žirija Slobodan Jović kaže da su se nadmetala 18 vinara i četiri vinogradara.

„U Vlasotincu su vina skromnog kvaliteta. Pre svega su u pitanju male količine, malo ko ima 500 litara a to je ništa jer bez pet hiljada litara ne može se govoriti o ozbiljnim vinarijama. Ima dosta vina sa nedostacima jer ne primenjuju nove tehnologije i rade tradicionalno. Bilo je par lepih vina, šanse postoje ali moraju da se primenjuju savremene tekovine vinarstva, kaže Jović.0-02-01-5dc2bede29d574e21bcfcb947e563ba6ae4ddd361c1e0d809a2f7a604bcc7632_full

Pobednička vina posetioci Vinskog bala mogu tokom manifestacije da degustiraju ali i da kupe ukoliko im se neko dopadne. Cene se kreću od 200 do 600 dinara za 0,7 litara.

Takođe pročitajte

Ladovica u znaku panka – Prvo veče Festivala otvorili gosti iz Severne Makedonije

Gosti iz Skoplja, grupa Posleden udar, otvorila je sinoć 17. Pivski festival u Ladovici. Osim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.