subota , 26 septembra 2020

Proglašeni najbolji vinari i vinogradar

Najbolji vinogradar je dr Branko Bidžić iz Vlasotinca dok su u konkurenciji belih vina, tradicionalnih i vrhunskih pobedili vinari Dragan Kocić i Dragan Pešić a u kategoriji crvenih vina Jovan Pečenković i Petar Pešić. Njima će nagarde biti uručene sutra na centralnoj proslavi Vinskog bala u Vlasotincu.

branko bidzic vinogradarOvi vinari osim prvih mesta u četiri kategorije osvojili su i druga ili treća mesta pa je tako doktor Branko osim toga što je najbolji vinogradar dobio treću  nagradu u kategoriji vrhunskih crvenih vina.vinar jovan pecenkovic vlasotince

Među nagrađenima su Katarina Marinković i Cvetko Janković koji su osvojili drugo, odnosno treće mesto za vrhunska bela vina.  Aleksandar Jovanović je osvojio drugo mesto za tradicionalna crvena vina.

filipovic vinar vlasotinceEnolog i predsednik žirija Slobodan Jović kaže da su se nadmetala 18 vinara i četiri vinogradara.

“U Vlasotincu su vina skromnog kvaliteta. Pre svega su u pitanju male količine, malo ko ima 500 litara a to je ništa jer bez pet hiljada litara ne može se govoriti o ozbiljnim vinarijama. Ima dosta vina sa nedostacima jer ne primenjuju nove tehnologije i rade tradicionalno. Bilo je par lepih vina, šanse postoje ali moraju da se primenjuju savremene tekovine vinarstva, kaže Jović.0-02-01-5dc2bede29d574e21bcfcb947e563ba6ae4ddd361c1e0d809a2f7a604bcc7632_full

Pobednička vina posetioci Vinskog bala mogu tokom manifestacije da degustiraju ali i da kupe ukoliko im se neko dopadne. Cene se kreću od 200 do 600 dinara za 0,7 litara.

Takođe pročitajte

Kako da spakujete najbolji ručak za posao

Ako više nemate ideju šta biste mogli da jedete na poslu, jer ste već probali …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.