Prof.dr Saša Živić – Ne poštujte lažne autoritete

„Ne poštujte lažne autoritete i budite uvek slobodni kao što ste sada, poručio je maturantima  prof. dr Saša Živić, predsednik novoformiranog Udruženja za negovanje tradicije najstarije niške gimnazije “Prva niška gimnazija”.

Profesor Živić je u ime Udruženja uručio nagrade najboljim maturantima gimnazije „Stevan Sremac“ a među nagrađenima su učenik generacije Sava Mitrović i Anđela Ris kojoj je pripala Diploma za poseban doprinos školi tokom školovanja.

„Vama se čini da su vas mučili i da ste učili nešto što nije važno….gde je bila Vizantija, zašto je pala, ko je bio Isak Njutn..ali, sve je to mnogo važno. Vi ste sada formirani kao ljudi, možda vi to i ne osećate ali vi ste sada ljudi koji imaju sopstveni sistem vrednosti. Sigurno da će u ovim klupama bilo mnogo onih koji zaslužuju nagrade ali je takva situacija da ne možemo sve vas da istaknemo i nagradimo, kazao je Živić.

Kako je istakao prof. dr Saša Živić   kao prvi predsednik Udruženja on će se starati da se vrednosni  stavovi Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ prošire mnogo van matične zgrade, a prvi korak biće formiranje Fonda iz čijih bi se sredstava pružala podrška najtalentovanijim i najuspešnijim učenicima kako bi im se olakšalo usavršavanje i napredovanje.

Tradicionalno sa svoje strane Učenika generacije knjigom će nagraditi i predstavnice Kola srpskih sestara.

Inače, Sava Mitrović i Anđela Ris su dobtnici i nagrade Nova niška elita, Rotari kluba Niš Konstantin Veliki.

Takođe pročitajte

Uručena nagrada „dr Miodrag Lazić“ – Petar Đorđević četvrti dobitnik priznanja Gradske opštine Medijana

Petar Đorđević, najbolji student završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu četvrti je dobitnik nagrade „dr …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.