sreda , jun 19 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / Probiotski jogurti za pravilan rad organizma

Probiotski jogurti za pravilan rad organizma

Teme ovogodišnjeg naučnog skupa, koji svake godine okuplja oko 2.000 pedijatara, nutricionista i gastroenterologa iz čitavog regiona, bile su aktuelnosti iz oblasti bolesti probavnih organa dece i nutricije.

Regionalni simpozijum pedijatrijske gastroenterologije i nutricije održan je u Sava Centru, u organizaciji profesora Vojislava Perišića, pedijatra i gastroenterologa, koji već dugi niz godina tradicionalno organizuje ovaj skup.

Današnji način života loše utiče na zdravlje ljudi, usled čega se javljaju problemi poput nervoznih creva i otežanog varenja. Zanemaruju se fiziološke potrebe organizma za raznovrsnom ishranom u jednakim intervalima, a zdrava i uravnotežena ishrana osigurava veću otpornost prema bolestima. Redovnim unosom fermentisanih proizvoda koji sadrže probiotike, može se uspostaviti pravilan rad organizma, a samim tim izbeći i problem gojaznosti, koji poslednjih godina pogađa sve više stanovnika, ne samo Srbije, već i sveta.

Na našem tržištu postoji funkcionalna hrana koja reguliše probleme digestivnog trakta, kao što je Balans+ jogurt, koji dokazano reguliše varenje nakon samo 10 dana redovne konzumacije. Kod osoba sa  sekundarnom intolerancjom na laktozu, mali procenat laktoze i probiotski suplementi proizvoda Balans+ rešavaju problem poremećene probave. Balans+ može se bezbedno i sa velikim uspehom primenjivati u ishrani, počevši od navršenog osmog meseca života. To se posebno odnosi na decu sa akutnom infektivnom dijarejom ili crevnom disbakteriozom posle enteralne infekcije. Pored toga, ovaj proizvod sadrži probiotske kulture i prebiotik oligofruktozu, koji povoljno utiču na digestivni trakt, podstiču varenje i ubrzavaju metabolizam, istakao je profesor dr Vojislav Perišić, pedijatar i gastroenterolog.

PR

Takođe pročitajte

Profesor među jagodama

Nezaposleni profesor fizičke kulture Miloš Tričković (31) iz Vlasotinca, u nedostatku posla za koji se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.