sreda , 28 septembra 2022

Priznanje za mladu nišku lekarku Hristinu Kocić

Doktorka Hristina Kocić, specijalizantknja druge godine dermatologije u Nišu dobitnik je nagrade -Michael Hornstein Memorial Scholarship, kao posebno priznanje i stimulacija za dalji  naučno istraživački rad.Priznanje joj je uručeno na letnjem simpozijumu Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju 15th EADV Symposium  u Budvi. Skup je brojao više od 400 učesnika i predavača iz celog sveta.

“Stipendija je namenjena mladim specijalizantima ispod 35godina starosti, koji su postigli izuzetne rezultate u istraživanjima koje se tiču dermatologije. Stipendija obuhvata po jednog specijalizanta iz zemalja Centralne, Istočne, Zapadne i Severno evropskim zemalja. Za ovu stipendiju se svake godine prijavi više od 600 specijalizanata, kaže dr Hristina koja je već 7 godina bez posla ali veli da je to neće pokolebati da nastavi da se bavi dermatologijom sa istim đarom.

Hristina Kocić rođena je u Nišu  1986 a Medicinski fakultet je zavrsila u Nišu sa prosečnom ocenom 9,88  1.jula 2011.  Trenutno je student doktorskih studija Medicinskog fakulteta u Mariboru, kao dobitnik stipendije slovenačke vlade za 30 najboljih doktoranata iz sveta. Njena istraživanja se tiču eksperimentalne dermatologije, kozmetologije i regeneracije kože. Na ovom skupu  doktorka Kocić se predstavila poster prezentacijom, koja se ticala regenerativnog potencijala različitih tipova mleka sa najvećim akcentom na magareće mleko, kao mleko najmanjeg alergogenog , a najvećeg regenerativnog potencijala u kulturi fibroblasta kože. Na osnovu ovih istraživanja dr Kocić je registrovala patent kremu od magarećeg mleka, korišćenjem nanotehnologije, koji je kao takav jedinstven u svetu.

 

Takođe pročitajte

Staša Nikolić zvezda američke vampirske sage “Subspicies 5”

U petom nastavku filma “Podvrste” u režiji Teda Nikolau mlada glumica Staša Nikolić (24)  iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.