Privrednici traže avio liniju Niš-Podgorica

Privrednici Crne Gore i niškog regionazatražili su ponovno uvođenje avio linije Podgorica – Niš, koja će doprineti unapređenju ukupne ekonomske saradnje, naročito u turizmu.

Ovaj njihov zahtev čuo se na Poslovnom forumu u Podgorici koji su otvorili predsednici komora Crne Gore, odnosno Niša Velimir Mijušković i dr Dragan Kostić. Prisustvovao je i ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac.

Mijušković je podsetio da je Srbija najznačajniji trgovinski partner Crne Gore, koji godinama zauzima prvo mesto u ukupno ostvarenom izvozu i uvozu. U ukupnim robnim tokovima sa inostranstvom, promet sa Srbijom učestvuje oko 20 odsto.

„Tokom 2015. vrednost ukupne robne razmene naše zemlje i kompanija niškog regiona iznosila je oko 15 miliona dolara, što je 8,3% manje u odnosu na godinu ranije. Prometuju se uglavnom duvanski proizvodi, pića, vode, mleko, kazao je on i dodao da uveliko rade na objedinjavanju turističke ponude i formiranju zajedničkog turističkog proizvoda.

Veoma je važno za unapređenje ukupne ekonomske saradnje, a naročito u turizmu, i ponovno uvođenje avio linije Podgorica – Niš – smatra on.

Predsednik Regionalne komore Niš Kostić podržao je inicijativu da se obnovi avio linija.

„Mislim da možemo razmenom iskustava doći do toga da se u Crnoj Gori formira nekoliko izvozno-proizvodnih slobodnih zona. Privrednici su iskazali veliku potrebu da se zbog razvoja ekonomija ponovo uspostavi avio linija između Podgorice i Niša. Napravićemo inicijativu koja ići prema vladama dvije države u kojima ćemo tražiti podršku za njeno ponovno otvaranje. Za to već imamo podršku Grada Niša i nadamo se da će to biti konkretan rezultat ovog foruma, kaže Kostić.

 

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.