utorak , 17 maja 2022

Prilika za buduće lidere u regionu

Dvadesetsedmu školsku godinu Američkog univerziteta u Bugarskoj (AUBG) na kojoj će se školovati preko 1100 studenata iz 40 zemalja sveta svečano je otvorio Rosen Plevneliev, bivši predsednik Bugarske.

Kada je AUBG otvorio svoja vrata pre 26 godina, na njemu je studiralo 208 studenata. Danas, sa preko 1100 studenata iz 40 zemalja sveta koji uče i žive u modernom kampusu izgrađenom po uzoru na prestižne američke koledže, univerzitet se može pohvaliti odličnim rezultatima.

Diplomirani studenti AUBG ostvaruju globalni uspeh sa 99,8 % zaposlenih ili upisanih na postdiplomske studije u roku od nekoliko meseci nakon diplomiranja. Pored toga, 65% studenata dobija više od jedne ponude za posao nakon završenih studija na AUBG. Dualna američka i diploma EU, interdisciplinarna nastava i bogat izbor akademskih programa čine AUBG privlačnom destinacijom za studente širom sveta. Studenti mogu da biraju između umetnosti, humanistike, biznisa, tehnologije, ali i da kreiraju sopstvene oblasti interesovanja i sopstveni nastavni plan i program.

Srednjoškolci iz Srbije, naročito iz Beograda, Niša, Vranja, Dimitrovgrada, Bosilegrada i gradova Pčinjskog okruga, svake godine pokazuju sve veće interesovanje za nastavak akademskog školovanja u Bugarskoj. Univerzitet AUBG svojom misijom da obrazuje buduće lidere posvećene zadovoljavanju potreba regiona, prvenstveno Jugoistočne Europe, privlači sve veći broj ambicioznih mladih ljudi iz Srbije, koji prepoznaju vrednosti i principe otvorenog demokratskog društva.

Stiven Salivan, predsednik AUBG poželeo je dobrodošlicu studentima i pozvao ih da iskoristie ono što AUBG univerzitet nudi.

„Podržaćemo vas na putu na kome ćete upoznati sebe, što predstavlja garanciju za vaše buduće uspehe. Obrazovanje po američkom modelu daje vam mogućnost da birate – kurseve, discipline, vannastavne aktivnosti, glavne predmete; probajte i menjajte svoj raspored u skladu sa vašim potrebama. Recept za uspešnu karijeru je da volite ono što radite. Otkrijte svoju strast!”, poručio je Salivan studentima.

Rosen Plevneliev je započeo važnu misiju – da bude specijalni izaslanik univerziteta, a neki od njegovih ciljeva biće promocija Bugarske kao svetskog centra za obrazovanje, ali i privlačenje odličnih studenata, kao i fakulteta izuzetnog kvaliteta.

“Nadam se da će moja posvećenost cilju Američkog univerziteta u Bugarskoj dopuniti sliku naše zemlje kao mesta koje nudi kvalitetno obrazovanje, gde izuzetni profesori podučavaju talentovane studente, a sve to u kombinaciji sa predivnim okruženjem kako za život tako i za poslovanje”, izjavio je Plevneliev.

 

Takođe pročitajte

Prvih STO godina profesora Kerkovića

“Pravilno prenošenje znanja i iskustva pored talenta i rada najbitnija stvar u sportu, reči su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.