Prikupljena sredstva za kupovinu aparata osmogodišnjoj Leni Janković  

Humanitarni likovni konkurs ‚‚Crtežom do sreće“ koji je Roma Company organizovala povodom svog 30ogodišnjeg jubileja i izrade humanitarnog kalendara, završen je 18. oktobra.

Deca iz osnovnih škola širom Srbije i predškolskih ustanova, udružila su svoju humanost i kreativnost kako bi pomogli osmogodišnjoj Leni Janković, koja boluje od retkog oblika spiralne  mišićne distrofije. Uz pomoć svojih roditelja, profesora, učitelja, vaspitača, deca su crtala na četiri različite teme, u slobodnoj tehnici.

Kažu da je detinjstvo najlepši period u životu jednog čoveka. Doba kada imamo najmanje briga, doba kada se rađaju prva prijateljstva, prve ljubavi. Doba kada je sve bezbrižno i lako, doba kada drugi brinu o nama, kada nas uče pravim vrednostima. Mališani iz predškolskih ustanova i osnovnih škola širom Srbije, pokazali su šta znači biti pravi drug i položili najznačajniji životni ispit – empatija i humanost, a to je ujedno i bio cilj ovog humanitarnog projekta Roma Company.

„Veoma smo zadovoljni odzivom naših najmlađih, kao i time da je Humanitarni konkurs Roma Company podržalo preko 60 ustanova širom Srbije. Donacijom u iznosu od 100 dinara za svaki pristigli rad uspeli smo da prikupimo i doniramo celokupan iznos od 463.000 dinara neophodan za nabavku aparata – Cough Assist. Ovim putem želeli bismo da se zahvalimo svoj deci, njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima, profesorima, na neverovatnom duhu i entuzijamu koji su se pokazali kao uzdanica u ostvarenju nečije sreće,“ izjavila je Jelena Anđelković, direktorka marketinga u Roma Company.

U narednim danima malenoj Leni biće doniran Cough Assist (aparat koji pomaže prilikom iskašljavanja), koji će Roma Company obezbediti u saradnji sa Fondacijom NORBS Plus, a ujedno će se realizovati i proglašenje dobitnika ovog humanitarnog likovnog konkursa. Autore 12 najboljih radova Roma Company će nagraditi sa jednim od vrednih poklona: Bluetooth slušalice ili Bluetooth zvučnik ili Smart sat.

Nagrađeni radovi biće deo humanitarnog kalendara, koji će Roma Company poklanjati svojim poslovnim partnerima širom Srbije, a spisak nagrađenih radova će biti objavljen najkasnije do 31. oktobra 2021. godine na facebook stranici Roma Company.

Takođe pročitajte

Slavni violinista dobija laskavu titulu u rodnom gradu

Nišlija Nemanja Radulović, koji godinama živi i stvara u Francuskoj, biće proglašen za počasnog člana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.