Prijem dama neobičnih zanimanja

Povodom 8. Marta, Međunarodnog dana žena, u Gradskoj opštini Medijana, nakon dve godine pauze usled pandemije izazvane virusom Кovid 19, organizovan je prijem za pripadnice lepšeg pola, koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima.

Pozdravljajući gošće i čestitajući im praznik, predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Кocić, istakao je neophodnost većeg poštovanja rada svih dama, koje obavljajući ozbiljne, odgovorne i teške poslove, pokazuju da su ravnopravne sa kolegama.

Predsednik Кocić je dodao da, uprkos postojanju predrasuda o ženama u “čisto muškim” zanimanjima, zahvaljujući ovakvom predstavljanju i promovisanju, danas nije neobično videti ženu za upravljačem automobila, a nije čudno videti ni one koje voze kombi, kamion, žene u policijskoj ili vojnoj uniformi, kao ni one na čelu država.

Čast da budu gošće predsednika najveće niške opštine imala je major policije i zamenik komandira policijske stanice Medijana, Marija Stojanović, koja 20 godina radi u policiji. Marija je prva žena, koja je obavljala poslove Šefa smene u dežurnoj službi i prva žena zamenik komandira. Ovom prilikom, Marija je istakla izuzetno dobru saradnju, koju Policijska ispostava Medijana ima sa Gradskom opštinom Medijana.

This slideshow requires JavaScript.

Među gošćama predsednika Кocića bila je i Vesna Filipović, taksista službe Eko taksi. Vesna radi 3 godine i po stažu najstarija je žena vozač taksija. Ona kaže da je voli ovaj posao i da pored toga što je stresan i odgovoran, jako interesantan i dinamičan.

Pored Кristine Dimitrijević, vatrogasca, službenika Uprave za vanredne situacije u Nišu, među damama koje su posetile Gradsku opštinu Medijana bile su i Ivana Stepančević, kapetan Кomande 3.brigade Кopnene vojske Srbije, Кatarina Кocić, tehničar za motor, vodnik u 119.mešovitoj helikopterskoj eskadrili 98.Vazduhoplovne brigade u Nišu, Jelena Tanasković i Jovana Branković, otpravnice vozova „Infrastrukture Železnice Srbije“ iz Sekcije Niš. Jelena je 15 godina otpravnik vozova, dok je Jovana 3,5 godine u službi.

Jadranka Tasić, je bila još jedna dama među gošćama predsednika Кocića. Jadranka je ultra trejl maratonka, koja je na nedavno održanom najstarijem i najautentičnijem maratonu na svetu „Athens authentic marathon“ na kojem je učestvovalo preko 10.000 maratonaca iz celog sveta, u ukupnom plasmanu od 1639 takmičara, među 277 žena, u svojoj kategoriji bila je 51. i jedina je žena od 10-ak trkača iz Srbije. Jadranka je govorila o daljim pripremama za trku u Istri, na stazi dugoj 170km, koja joj predstoji.

Povodom današnjeg praznika, predsednik Gradske opštine Medijana, damama je uručio prigodne poklone i naglasio da bi više pažnje lepšem polu trebalo posvećivati, ne samo na današnji dan, već bi to trebalo činiti svakog dana, imajući u vidu da pored profesionalnih obaveza, one brinu o kući, porodici.

Takođe pročitajte

More bez granica: Krstarenja koja oduzimaju dah

Mora, okeani i nepregledni plavi horizonti koji krase našu planetu su kao stvoreni za jedinstvena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.