Naučno-inženjerski centar „PFE”

Prijave za besplatne naučno obrazovne kampove u Tršiću za srednjoškolce

Naučno-inženjerski centar „PFE” uz podršku Microsoft razvojnog centra u Srbiji organizuje besplatni ciklus kampova i radionica “Veštačka inteligencija i robotika” koji je namenjen talentovanim i motivisanim učenicima srednjih škola, koji se realizuje kroz praktičan rad i mentorstvo saradnika.

Prijave su otvorene do 10. decembra i svi zainteresovani srednjoškolci iz Srbije i regiona mogu se prijaviti putem linka. Tim čine eksperti iz industrije u oblastima razvoja softvera i hardvera, kao i studenti tehničkih fakulteta iz zemlje i inostranstva, sa iskustvom u radu sa srednjoškolcima, kao i gostujući predavači iz prestižnih akademskih institucija.

„Zadovoljstvo nam je kada imamo priliku da podržimo mlade ljude na njihovom obrazovnom putu. Microsoft razvojni centar u Srbiji ima veoma dobru saradnju sa akademskom zajednicom, sa fakultetima, obrazovnim institucijama i organizacijama koje se bave edukacijom. Naši stručnjaci su uvek radi da svoje znanje koje su stekli kroz godine iskustva podele sa talentovanim i ambicioznim mladim ljudima.“, rekao je Gavrilo Andrić, Data Scientist u Microsoft razvojnom centru u Srbiji.

Prijave se odnose na celokupni godišnji program, koji se sastoji iz ciklusa kampova (uživo kampovi i online radionice) na kojima se teme obrađuju kroz predavanja, laboratorijske vežbe, radionice i naučno-inženjerske projekte iz oblasti kojima se PFE bavi. Kampovi se održavaju uz pomoć Naučno-obrazovnog kulturnog centra „Vuk Karadžić” i svi kampovi biće realizovani u smeštajnom kompleksu NOKC-a, u Tršiću.

Ukoliko si srednjoškolka ili srednjoškolac i želiš da radiš na sebi, stekneš jedno novo, lepo iskustvo i upoznaš vršnjake sličnih interesovanja, ovo je sjajna prilika da se prijaviš. Na kampovima ćeš naučiti da od ideje dođeš do konkretnog projekta; kako da napraviš robota; upoznaš se sa mašinskim učenjem i veštačkom inteligencijom, i brojnim drugim interesantnim oblastima kojima se bavimo. Predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije preduslov za učešće na kampovima. Bitno je da u sebi nosiš radoznalost, a za sve ostalo naši saradnici će se potruditi da ti omoguće da pomeriš lična dostignuća, za jednu lestvicu više. Verujemo da znanje treba da bude pristupačno svima, i motivisani time obezbedili smo da učestvovanje na našim programima, kao i obroci i smeštaj budu potpuno besplatni, zahvaljujući partnerskim organizacijama i kompanijama koje nam pružaju podršku. – poručuju iz udruženja PFE.

Više o PFE programu i oblastima kojima se ova organizacija bavi može se pronaći na sajtu https://pfe.rs/.

Takođe pročitajte

Izložba Boška Petrovića od 11.jula u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti

U Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu 11.jula u 20 sati biće  otvorena izložba Boško …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.