“Prijatelji Šabanu” na Nišville River stage

Uvodni muzički program Nišvilla: „Prijatelji Šabanu“  održaće se  7. i 8.  avgusta nastupom sledećih izvođača: Emi Dragoi, „Kal“, Nino Ademović, „Spritus Movens“, „Moderato“, Trubači Žarka Stamenkovića i „Rognan Hornorkestra”.

U sklopu programa „Prijatelji Šabanu“ na River stage-u (Amfitreatar na keju) u utorak 7. avgusta nastupiće sastav „Spiritus Movens“- autorski projekat poznatog gitariste, traženog studijskog muzičara, kompozitora i aranžera Vladana Vučkvića Paje koji je nedavno objavio 9. Studijski album „My Famili Songs“ , zatim orkestar koji predvodi rumunski virtouz na harmonici Emi Dragoi.

Emy Dragoi

Iako je već u to vreme važio za majstora rumunskog folklora, Emi Dragoi je sa 20 godina upisao klavir na na akademiji „Bill Evans“, kada i počinje njegova internacionalna muzička karijera. Nino Ademović koji će se na kraju te večeri predstaviti sa svojim orkestrom zapamćen je i po saradnji upravo sa Šabanom Bajramovićem kojem je bio dugogodišnji aranžer. Posle 35 godina profesionalne karijere muzičara, kompozitora i aranžera Nino Ademović se može pohvaliti uspehom umetnika na internacionalnom nivou.

U sredu, 8. avgusta na keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću u programu koji je baziran na world music pravcu, nastupiće beogradski Duo Moderato, ovoga puta pojačan sa još nekoliko prijatelja muzičara, zatim već etablirani urbani romski bend „Kal“ čiji su stil zapadni kritičari nazvali „Rock`N`Roma”, zatim tradicionalni Trubački orkestar Žarka Stamenkovića i na kraju gradski duvački orkestar iz Saltdala u Norveškoj “Rognan hornorkestra”koji na repertoaru ima i latino i džez standarde ali i obrade norveških tradicionalnih pesama , kao i njihovu kombinaciju sa džezom.

Takođe pročitajte

Kvasac – superheroj dobrog ukusa!

Svaka vrsta ili soj kvasca ima svoje specifičnosti. Odabirom specifičnih sojeva i razvojem tehnika uzgoja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.