ponedeljak , 28 septembra 2020

Pričamo o kulturi u Pozorištu lutaka

Šta se dešava iza kulisa Pozorišta lutaka u Nišu, da li ste nekada pričali sa zaposlenima o njihovom radnom danu, videli kako se prave lutke za predstavu? Želite da saznate više o zgradi Pozorišta lutaka?

EU info kutak Niš organizuje posetu ovoj instituciji.

Imaćete priliku da od zaposlenih čujete priču o Pozorištu, njegovoj istoriji, radu, najznačajnijim dostignućima.

Osim toga, imaćete jedinstvenu priliku da pogledate generalnu probu predstave „Legenda o mesečevoj princezi“ u režiji Davida Alića, po tekstu Gorane Balančević.

O predstavi: Legenda o Mesečevoj Princezi je priča o tome kako nastaju planine iz velike ljubavi. Priča o dvoje mladih čija je ljubav odolela svim zlim silama koje su htele da je sputaju i kao takva ušla u legndu. Po japanskoj mitologiji, tako je nastala najveća i najlepša planina u Japanu – Fudži.

Okupljanje grupe je zakazano za 22. novembar u 10 sati ispred Pozorišta lutaka u Nišu.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koji će EU info kutak Niš organizovati ove godine u culju obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Obilazak Pozorišta lutaka i prisustvovanje generalnoj probi su besplatni, ali je, iz organizacionih razloga, prisustvo potrebno najaviti mejlom na [email protected] ili telefonom na broj 018/254-461.

 

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Takođe pročitajte

Najbolji filmovi iz Srbije i regiona na festivalu LIFFE u Leskovcu

Najbolja filmska ostvarenja iz regiona nastala u poslednjoj godini biće prikazana u okviru trinaestog izdanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.