sreda , 26 januara 2022

Premijera vlasotinačkog “Aktivnog odmora” na Sajmu turizma

Tradicionalni “Vinski bal”, nove manifestacija ali i promocija “Aktivnog odmora” biće glavni aduti Turističke organizacije Vlasotinca na ovogodišnjem 39.Međunarodnom sajmu turizma, od 23. do 26. februara, u Beogradu.

Turistička organizacija opštine Vlasotince (TOOV) nastupiće na zajedničkom štandu sa opštinama Jablaničkog okruga, u hali 4  Beogradskog sajma.

Posetioci ove najveće sajamske manifestacije posvećene turizmu imaće priliku da se informišu o svim dešavanjima  u Vlasotincu, sa akcentom na vodeću manifestaciju Vinski bal, za koju po prvi put imamo već određen datum koji će i ostati konačan. Dakle, poslednji vikend u avgustu će ubuduće  biti rezervisan za Vinski bal. Pored toga, tu su i nove manifestacije : Dani gljiva, Festival domaće kobasice, Underground fest, Dani lokalnog dijalekta, najavljuje direktorka TOOV, Olivera Cvetković.

Ona dodaje da su ispitivali tržište ali i navike potencijalnih gostiju pa su tako pripremili i zanimljivu ponudu za ljubitelje aktivnog odmora.

“Savremeni način života nameće neke nove potrebe kod čoveka pa tako i nove  turističke potrebe. Rekreacija postaje jedna od vodećih potreba jer su boravak u prirodi i sportsko rekreativne aktivnosti  neophodne za savremenog čoveka. Zahvaljujući prirodnim osobenostima opštine Vlasotince, ljubitelji aktivnog odmora mogu uživati u različitim sadržajima rekreacije u prirodi.  Mogu birati između pešačenja, planinarenj, biciklizma,lova, ribolova, branja pečuraka, kupanja u slivu Vlasine, paraglajdingu..u osnivanju je i škola orijentiringa..A sportski klubovi i društva mogu učestvovati u manifestacijama poput planinarske akcije Mart na Moriču, Džipijade i MTB Maratona. Vlasotince će po treći put ove godine biti  i domaćin Balkan relija koji se vozi deset dana kroz sedam država. takođe, ističemo i obilazak strogog rezervata prirode Zeleničja kaoi našu Čarobnu dolinu posebno popularnu  za one koji vole slobodno penjanje po prirodnim stenama, nabraja direktorka.

Inače,  TOOV je ove godine konkurisala kod Ministarstva turizma sa dva projekta, jedan infrastrukturni a drugi za manifestaaciju Vinski bal.

“Najavila bih i da ćemo uskoro raditi i prvu kategorizaciju seoskog turističkog domaćinstva, a još jedan zahtev je u najavi tako da slobodno možemo reći da počinjemo i sa razvojem seoskog turizma.”

Takođe pročitajte

Srpska moda na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai

Brojni modni dizajneri i modni brendovi iz Srbije predstavili su se na Svetskoj izložbi Expo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.