Premijera filma “Mudrost traume” dr Gabora Matea u Nišu

U organizaciji Novak Đoković Fondacije u okviru programa “Podrška, ne perfekcija”, dokumentarni film “Mudrost traume” dr Gabora Matea biće premijerno prikazan 20. septembra u Nišu, kao i drugim gradovima širom Srbije.

Premijerno prikazivanje biće praćeno panelom, na kom će postavku činiti suosnivačica i globalna direktorka Novak Đoković Fondacije – Jelena Đoković, programska direktorka istoimene fondacije i koautor programa „Podrška, ne perfekcija“ – Smiljana Grujić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu (nekadašnja Fondacija „Tijana Jurić“) – Igor Jurić, kao i Dragica Bogetić (studentkinja doktorskih studija na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju).

Premijera filma i panel nakon projekcije će se održati u bioskopu Cineplexx u Nišu 20. septembra (TC Stop Shop, sa početkom u 19h), dok celokupan spisak projekcija u svim gradovima možete pogledati ovde.

Sav prihod od prodatih ulaznica biće prosleđen Novak Đoković Fondaciji i njenim programima usmerenim ka
pružanju podrške roditeljima i dece.

„Novak Đoković Fondacija je organizovala dolazak dr Gabora Matea u region sa željom da se što veći broj ljudi upoz-na sa njegovom dugogodišnjom praksom i iskustvom. Odlučili smo da njegov rad predstavimo u tri formata – kroz projekcije dokumentarnog filma o radu dr Matea, predavanja u formi interaktivnog razgovora, i na kraju, celodnevne radionice. Dokumentarni film „Mudrost traume“ namenjen je svima koji žele da se upoznaju sa radom i delom dr Gabora Matea i steknu uvid u filozofiju njegovog rada sa ljudima. Kako bi približili njegovu filozofiju i pristup svima, deo projekcija u manjim gradovima biće besplatan. Predavanje, u formi razgovora, između Jelene Đokovic i dr Mate-a, trajaće 2h i pokrivaće razne teme i iskustva iz njegove prakse, a publika će imati priliku da sagleda uticaj roditelja na razvoj deteta iz drugačije perspektive. Na celodnevnoj edukativnoj radionici, dr Mate će posvetiti više pažnje uzrocima traume, kako se manifestuje i kako je možemo prevazići. Način rada će biti participativan, a učesnici koji budu želeli, imaće priliku da podele svoja traumatska iskustva i dobiju povratnu informaciju od dr Matea”, pojasnili su iz Novak Đoković Fondacije.

U dokumentarcu Mudrost traume putujemo zajedno sa lekarom, autorom bestselera i dobitnikom Ordena Kanade dr Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava sa povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti. Ovo je filmsko putovanje sa čovekom koji je svoj život posvetio razumevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kom živimo.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.