utorak , 9 avgusta 2022

PREKOGRANIČNA saradnja – zajednički nastup Kozloduja i Medveđe

U cilju ostvarivanja zajedničkih projekata kroz međugraničnu saradnju Srbije i Bugarske, predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić i načelnica opštinske uprave, Svetlana Todorović, imali su veoma uspešnu posetu gradovima u Republici Bugarskoj.
Na poziv kmetice Kozloduja, Marinele Nikolov, opština Medveđa bila je i gost na organizovanoj večeri na trgu povodom dana vina i ljubavi uz tradicionalni folklor i poznatu Bugarsku pevačicu Nelinu.
Kozloduj grad je sedište u okviru Vračanske oblasti poznat i po istoimenoj Nuklearnoj centrali „Kozloduj“.
Nakon posete opštini Kozloduj, predstavnici opštine Medveđe posetili su i grad Vrace, sedište istoimene Vračanske oblasti. Vrace je oduvek bio „stražar“ na ovom strategijski važnom mestu jer ga okružuju velike kamene stene.
„Protokol o prekograničnoj saradnji sa susednom Republikom Bugarskom biće potpisan u Medveđi 5. i 6. marta, za kada se planira uzvratna poseta predstavnika opštine Kozloduj. Krajnji cilj je da naše opštine sarađuju kako bi uzeli učešće u projektima prekogranične saradnje i koristile određena sredstva iz evropskih fondova. Ova saradnja je u interesu naših građana, kako bi oni imali koristi od toga u različitim oblastima: sportu, kulturi, turizmu i drugim sferama društvenog života. Nadam se da će naša saradnja sa susedima i ubuduće biti kvalitetna i veoma uspešna“ – rekao je dr Nebojša Arsić.

Takođe pročitajte

Sedma STRIPORAMA od 11. do 14.avgusta na Nišvilu

Striporama 2022  je međunarodni festival stripa i popularne kulture u organizaciji niške striparnice Južni Darkwood i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.