Predstavljena unikatna platforma za prezentaciju umetnika i murala

Uduženje za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8 predstavilo je “Wall Mall urban art space” – unikatnu umetničku platformu za prezentaciju murala i umetnika u Beogradu.

Ovaj neformalni izložbeni prostor, koji postoji u formi otvorene ulične galerije prenesene na “ulice” tržnog centra, zasnovan je na principu prolaznosti kao temeljne karakteristike ulične umetnosti, gde umetnik konstantno stvara rad preko dela prethodnog umetnika.

This slideshow requires JavaScript.

U enterijeru TC „Stadion“ na zidu “Wall Mall urban art space” ovog vikenda priliku da svoj rad predstavi dobio je umetnik Petar Ilić (Lažni muralista), koji je selektovan od strane stručnog tima udruženja. Već od prvih pokreta četke i valjka posetioci su počeli da se interesuju o detaljima i prate ovaj umetnički događaj.

„Onima koji su želeli da saznaju nešto više o svemu i dodatno se edukuju o street artu na raspolaganju je bio naš kustos od koga su mogli da dobiju sve potrebne informacije. Važno je reći da su sve generacije podjednako pokazale zainteresovanost i potrebu za umetnošću. To nam je najveća satisfakcija, a prave rezultate ovog projekta ćemo zajedno osetiti u budućem periodu“, izjavio je Predrag Radovanović, predsednik Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8.

„Wall Mall urban art space“ nudi umetnicima prostor da svoj rad besplatno prikažu javnosti, što je dodatna vrednost ovog projekta. U međuvremenu rad „Lažnog muraliste“ ostaje da živi, do sledećeg nastupa novog umetnika.

Ovaj projekat realizovan je uz podršku prijatelja udruženja iz Roma Company, TC „Stadion“, Ars i Vulkan knjižara, koji su prepoznali važnost onoga što radimo i pokazali svoju odgovornost prema široj zajednici.

Takođe pročitajte

Ljutenica, sprža i ajvar – favoriti na Sajmu u Kavali

Na štandu PKS – RPK Leskovac, privrednici iz Srbije imali su prilike da predstave svoje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.