Predstavljanje knjige “Trijumf tragedije” u Niškom kulturnom centru

Niški kulturni centar (NKC) večeras od 18 časova u Maloj sali predstavlja knjigu “Trijumf tragedije” Nenada Petrovića. O knjizi će govoriti Zoran Ćirić, urednik izdanja i Nenad Petrović, autor.

Knjiga Trijumf tragedije (NKC, 2021) otkriva „avanture čovečanstva koje je preživelo nuklearni rat ispričane kao ispovest glavnog junaka, izvesnog Vinstona: skriven negde na rubu civilizacije – nalik svim izbeglicama u stvarnosti koju živimo – dok prati vesti iz opustošenog sveta i prilagođavajući se egzotično primitivnom životu u mitskoj zabiti, on paralelno evocira uspomene na svoju prošlost, naročito na rad u institutu smišljenom da suptilno podržava i afirmiše politiku režima u neimenovanoj zemlji…ˮ
Nenad Petrović (1961, Vranje) piše kratke priče, romane, putopise, eseje, pozorišne i radio drame. Objavio je romane: Čovek koga je trebalo ubiti (1992, 1996), Arijadnino klupko (2001), Sectio caesarea (2007), Silazak u Atlantis (2012), Sinekurista (2016), Slom (2018); knjige priča: Rane, ožiljci, melemi (1997) i Ugriz rajske zmije (2003); dvojezični izbor kratkih priča na srpskom i na esperantu Rajski ožiljak / La Edena cikatro (2021). Deset Petrovićevih drama izvedeno je na programima Radio Beograda.

Takođe pročitajte

Projekcija niških filmova “Bekstvo” i “Kvo vadis” u NKC

Projekcija filmova nekadašnjeg Kino foto kluba “Film novosti” koji predstavlja treću generaciju Pionira filma u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.