Predavanje za srednjoškolce na temu bezbednosti u saobraćaju

U prepunim salama niške gimnazije „Stevan Sremac“ i Ekonomske škole u Nišu, održani su edukativni seminari iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, u organizaciji Gradske opštine Medijana,a u saradnji sa Centrom za društveno delovanje.
Predavač na seminaru bio je Milan Mitić iz Požarevca, saradnik i promoter Agencije za bezbednost u saobraćaju, koji je pre 13 godina preživeo tešku saobraćajnu nezgodu, koju je prouzrokovao nesavesnom vožnjom motocikla, bez kacige i konzumiranjem alkohola pre vožnje.
Mitić je kroz kratki dokumentarni film „1 u 10 miliona“, video klipove i životnu priču, svoje iskustvo, preneo niškim srednjoškolcima, sa ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda. Ovom prilikom, koristeći tzv.„pijane“ naočare, pokazao je učenicima, koji nisu konzumirali alkoholna pića, kako „pijan vozač“ vidi i doživljava okolinu.
Na temu štetnosti alkohola, Milan je napisao i knjigu, a otvorio i Jutjub kanal.

„Poštovanje propisa i svest o tome, da ne ugrozimo svoj, ali ni tuđ život, svakako su preduslovi sigurnog i bezbednog kretanja, rekao je Mitić u razgovoru sa učenicima.
Edukacije od malih nogu, uslov su pravilnog i bezbednog ponašanja u saobraćaju, u kojem učenici učestvuju kao pešaci, ali i u kasnijem dobu, kada postanu vozači, čulo se na ovom skupu.
Ovakva i slična predavanja od velike su važnosti za podizanje svesti o značaju pridržavanja mera bezbednosti i mogu uticati na prevenciju saobraćajnih nezgoda.

Takođe pročitajte

Uručena nagrada „dr Miodrag Lazić“ – Petar Đorđević četvrti dobitnik priznanja Gradske opštine Medijana

Petar Đorđević, najbolji student završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu četvrti je dobitnik nagrade „dr …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.