Praznik roštilja od 28.avgusta do 3.septembra u Leskovcu

Leskovac će od 28. avgusta do 3. septembra biti domaćin 28. turističko privredne manifestacije „Roštiljijada“.

Generalni pokrovitelj Roštilijade je ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije koje je organizaciju ove manifestacije podržalo sa 3 miliona dinara, a pokrovitelj je Grad Leskovac. U Turističkoj organizaciji Leskovac još uvek nemaju podatke koliki će biti troškovi ovogodišnjeg festivala roštilja.

„Očekuje da će ove godine Roštiljijada biti u svakom segmentu bolja od prethodnih, a prema najavama iz zemalja u okruženju očekujemo da i poseta bude rekordna. Roštiljijadu smo do sada predstavili na većem broju manifestacija i skupova, između ostalog i u Sofiji i Temišvaru, ali i na festivalu trubača u Guči. Po preciznom planu lokalcija predviđeno je postavljanje 32 štanda, a prostor će biti iznajmljen na licitaciji. Cena zakupa je nepromenjena, u centralnoj zoni je 6.199 dinara po kvadratnom metru, a u drugoj zoni 4.651 dinar po kvadratu. Očekujemo da će prostor uglavnom zakupiti ugostitelji iz našeg grada, izjavila je Tina Stojanović, portparol Turističke organizacije Leskovac.

U saradnji sa ostalim institucija u gradu previdđeni su brojni sadržaji, kako za najmlađe tako i oni iz oblasti kulture.

„U četvrtak 31. avgusta će biti organizovano takmičenje majstora roštilja, dan kasnije i učenika srednjih ugostiteljskih škola. Centralna manifestacija ostaje izrada najveće pljeskavice, kao i najveće pljeskavice „iz ruke“ koje će biti organizovane u četvrtak i petak, naglasila je Tina Stojanović.

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.