Pozorišni maraton na Dan Univerziteta

Povodom Dana Univerziteta u Nišu Studentski kulturni centar Niš sa svojim Akademskim pozorištem organizuje tradicionalni Pozorišni maraton u subotu 11. juna u Dvorištu Univerziteta.

Na repertoaru povodom Dana Univerziteta su predstave “Кući”, “Tajna stare vodenice” i “Društvo mrtvih pesnika”. Ovo veče pozorišta u Dvorištu počinje u počinje 20.30, a trajaće do duboko u noć.

Pozornica pod vedrim nebom u Dvorištu Univerziteta i ovog juna rezervisana je za Pozorišni maraton. Domaćin, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš, izvešće tri predstave sa svog reptertoara.

Od 20.30 publika će imati priliku da gleda predstavu “Кući”, po tekstu Ljudmile Razumovske, a u režiji Davida Alića. Prateći tragičnu sudbinu odbegle dece iz domova za nezbrinutu decu, suočavamo se sa surovim svetom koji ih okružuje – svetom punim ubistava, straha, preljube i vrlo malo smeha. Ipak, u tom crnom svetu naši junaci traže svetlo i stvaraju svoj dom.

U 23 sata na repertoaru je predstava “Tajna stare vodenice”. Predstava je urađena po istoimenoj knjizi Miloša Petkovića, koji je zajedno sa Petrom Nešić radio dramatizaciju. Adaptaciju i režiju potpisuju Aleksandar Mihailović i Miloš Cvetković. Preplitanje komedije sa momentima horora čine ovu predstavu uzbudljivom, a sama radnja govori o skupu kako istorijskih, tako i ličnosti iz svetske književnosti, koji će pokušati da spasu svet od velikog zla.

U 1 sat posle ponoći publika će imati prilike da gleda najnoviju predstavu  na repertoaru našeg Akademskog pozorišta “Društvo mrtvih pesnika”. Predstava je rađena po tekstu Maje Bunjac, a u režiji Zorana Cvetkovića. “Društvo mrtvih pesnika” je topla priča o profesoru i njegovim đacima, koje kroz književnost inspiriše da prate svoje snove. Predstava prati neprestanu borbu mladih za slobodu i izbore, prkoseći nametnutim pravilima.

Cena karte je 200 dinara i važi za sve tri predstave.

Takođe pročitajte

Vlasina fest otvara sezonu kupanja na „vlasotinačkom moru“

Ovog vikenda u Vlasotincu se održava treći  Vlasina fest, manifestacija kojom se zvanično otvara kupališna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.