petak , 9 decembra 2022

Pozorišna predstava Sunca i Histriona

Dnevni boravak „Sunce“, čiji su korisnici deca sa posebnim potrebama i članovi Varoškog pozorišta „Histrion“ privode kraju pripreme za premijeru pozorišne predstave „Kraljevski festival“, koja se realizuje u okviru projekta „Inkluzivno pozorištance“. Vrednost ovog projekta je 400.000 dinara, a sredstva za njegovu realizaciju obezbedilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

predstava sunce prokuplje“Predstavu pripremamo već dva meseca i veoma smo zadovoljni što je naše pozorište partner u ovom projektu. Deca sa posebnim potrebama su pokazala veliko interesovanje za učešće i uložili trud da predstava bude što bolje pripremljena za premijeru, koja će biti održana u Prokuplju, početkom septembra, kazao je Miroljub Mirović, glumac Varoškog pozorišta „Histrion“.

Druženje sa glumcima je od velikog značaja za korisnike „Sunca“, a prema rečima defektologa ove ustanove, Snežane Aranđelović, ovakvi projekti predstavljaju nova iskustva za decu sa posebnim potrebama, pomažu im da se socijalizuju i osećaju kao ravnopravni članovi društva.predstava histriona

Sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti, u okviru kojeg radi Dnevni boravak „Sunce“, Dragoslav Petrović je ovom prilikom rekao da nakon premijere slede gostovanja u Dimitrovgradu, Leskovcu i Vranju, što znači da će se druženje korisnika „Sunca“ i glumaca nastaviti i tokom septembra.

Takođe pročitajte

Prijave za besplatne naučno obrazovne kampove u Tršiću za srednjoškolce

Naučno-inženjerski centar „PFE” uz podršku Microsoft razvojnog centra u Srbiji organizuje besplatni ciklus kampova i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.