Pozorišna čarolija za Dan Pčelica

U okviru obeležavanja Dana Pčelica, dramsko umeće sinoć su pokazala deca vrtića Sunce, Cvrčak i Plavi čuperak JPU Pčelica Niš.

Prepuna sala Pozorišta lutaka Niš odjekivala je gromoglasnim aplauzom kojim je publika nagradila talentovane male pčelice.

Predstava Zona Zamfirova vrtića Plavi čuperak izdvojila se svojim rediteljskim postupkom. Delo je uspešno sažeto i prilagođeno deci. Tako vešto sklopljen komad, pružio je odličnu mogućnost za sjajna reditiljeska rešenja. Svi elementi rediteljskog postupka stvorili su stilski ujednačenu i celovitu predstavu“, komentar je glumice Pozorišta lutaka Aleksandre Pavlović koja je sinoć imala veoma tešku ulogu kao predsednik stručnog žirija. Članovi žirija su bili i Svetlana Mitić, direktor JPU Pčelica Niš i Marija Cvetković, glumica Pozorišta lutaka Niš.Кomentarišući predstavu vrtića Cvrčak, Svetlana Mitić je rekla da je scenografija predstave očarala publiku i članove žirija. „Rešenje scenskog prostora sa više različitih punktova savršeno je pratilo rediteljska rešenja i glumačku igru“, naglasila je Mitićeva.

Predstava Popravljač igračaka vrtića Sunce ostala je zapamćena po bogatim kostimima u jarkim bojama, koji pored svoje jake vizualnosti, karakterišu sklad i svrsishodnost“, ocena je glumice Marije Cvetković.

Publika je bila prezadovoljna, a ulaznicu su platili čokoladom. Sve čokolade, u dogovoru sa većnicom grada Niša, Tijanom Đorđević Ilić, namenjene su deci bez roditeljskog staranja.
Publika i žiri zahvalili su se Pčelicama i naglasili da je bilo veliko zadovoljstvo biti deo njihovog čarobnog sveta.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.