petak , 31 marta 2023

Pozlatili se niški sportisti sa invaliditetom

Sportisti sa invaliditetom, članovi Plivačkog kluba  „Delfin“ i Udruženja „Nais“ osvojili su na  3. Međunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom „Beograd open 2016“ čak 16 medalja i to pet zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih.

14483515_1105351042834397_152229350_nTakmičari Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin “  izborili su se na ovom nadmetanju za četiri zlata, dva srebra i tri bronzane medalje. Najbolji srpski plivač sa invaliditetom Nemanja Tadić  doneo je Nišlijama dva zlata u najbržoj trci na 50 i 100 metara.
Takođe dva zlata osvojio je i Marko Nikolić koji je dominantnim nastupom pokazao da je neprikosnoven u svojoj kategoriji.

Zapažene rezultate i medalje osvojili su i Miloš Stojiljković (bronzana medalja), Nebojša Miletić (srebro i bronza) i Miloš Milićević (srebro i bronza) koji su se zbog nedostatka takmičara u svojoj kategoriji takmičili u težoj grupi.bazen plivanje

Plivači Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom “Nais“ u Niš  doneli su tri medalje i to Nikola Ljubisavljević dve srebrne (na 50 i 100 metara slobodnim stilom) i Andrijana Conjić na 50 metara slobodnim stilom.Plivač udruženja „Nais“ šesnaestogodišnji Nikola Ljubisavljević, inače i član Plivačkog kluba „Niš 2005“ kaže da je zadovoljan srebrnim medaljama s obzirom da ga je u obe trke pobedio sedam godina stariji takmičar iz Novog Sada.

Na najmasovnijem takmičenju za osobe sa invaliditetom u našoj zemlji stonoteniseri Udruženja „Nais“ osvojili su četiri medalje i to Aleksandar Denčić  zlatnu medalju, Bojan Stamenković  srebrnu, Bojan Jovanović  bronzanu i Nebojša Ilić takodje bronzanu medalju.

14442752_1105351099501058_604622967_n„Beograd open“ okupio je ove godine oko 500 takmičara iz 20 zemalja, a oni su nadmetali u devet disciplina – sedećoj odbojci, golbalu, šahu, atletici, plivanju, košarci u kolicima, stonom tenicu i parabiciklizmu.

Odlazak plivača članova Kluba „Delfin“ na „Beograd open“ pomogli su grad Niš i Gradska opština Pantelej, a odlazak plivača „Naisa“ pomogao je „Niš-ekspres“ dodelom dodelom besplatnih povratnih karata.

Trener „Naise“ Marija Damnjanović kaže da je zbog nedostatka para odlazak petočlanog tima bio je doveden u pitanje.

“Niš-ekspres“ izašao u susret i obezbedio besplatne povratne karte do Beograda. Zbog toga dugujemo veliku zahvalnost rukovodstvuove kompanije, istakla je Damnjanović.

Takođe pročitajte

Obeležavate jubilej firme? Evo kako da organizujete događaj za pamćenje

Svako preduzeće ima periode uspona i padova, kada posao cveta ali i kada nije baš …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.