Pozlatili se niški sportisti sa invaliditetom

Sportisti sa invaliditetom, članovi Plivačkog kluba  „Delfin“ i Udruženja „Nais“ osvojili su na  3. Međunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom „Beograd open 2016“ čak 16 medalja i to pet zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih.

14483515_1105351042834397_152229350_nTakmičari Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin “  izborili su se na ovom nadmetanju za četiri zlata, dva srebra i tri bronzane medalje. Najbolji srpski plivač sa invaliditetom Nemanja Tadić  doneo je Nišlijama dva zlata u najbržoj trci na 50 i 100 metara.
Takođe dva zlata osvojio je i Marko Nikolić koji je dominantnim nastupom pokazao da je neprikosnoven u svojoj kategoriji.

Zapažene rezultate i medalje osvojili su i Miloš Stojiljković (bronzana medalja), Nebojša Miletić (srebro i bronza) i Miloš Milićević (srebro i bronza) koji su se zbog nedostatka takmičara u svojoj kategoriji takmičili u težoj grupi.bazen plivanje

Plivači Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom “Nais“ u Niš  doneli su tri medalje i to Nikola Ljubisavljević dve srebrne (na 50 i 100 metara slobodnim stilom) i Andrijana Conjić na 50 metara slobodnim stilom.Plivač udruženja „Nais“ šesnaestogodišnji Nikola Ljubisavljević, inače i član Plivačkog kluba „Niš 2005“ kaže da je zadovoljan srebrnim medaljama s obzirom da ga je u obe trke pobedio sedam godina stariji takmičar iz Novog Sada.

Na najmasovnijem takmičenju za osobe sa invaliditetom u našoj zemlji stonoteniseri Udruženja „Nais“ osvojili su četiri medalje i to Aleksandar Denčić  zlatnu medalju, Bojan Stamenković  srebrnu, Bojan Jovanović  bronzanu i Nebojša Ilić takodje bronzanu medalju.

14442752_1105351099501058_604622967_n„Beograd open“ okupio je ove godine oko 500 takmičara iz 20 zemalja, a oni su nadmetali u devet disciplina – sedećoj odbojci, golbalu, šahu, atletici, plivanju, košarci u kolicima, stonom tenicu i parabiciklizmu.

Odlazak plivača članova Kluba „Delfin“ na „Beograd open“ pomogli su grad Niš i Gradska opština Pantelej, a odlazak plivača „Naisa“ pomogao je „Niš-ekspres“ dodelom dodelom besplatnih povratnih karata.

Trener „Naise“ Marija Damnjanović kaže da je zbog nedostatka para odlazak petočlanog tima bio je doveden u pitanje.

„Niš-ekspres“ izašao u susret i obezbedio besplatne povratne karte do Beograda. Zbog toga dugujemo veliku zahvalnost rukovodstvuove kompanije, istakla je Damnjanović.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.