Povrtarima i pčelarima tri miliona dinara

Poljoprivredni proizvođači vlasotinačke opštine, 55 pčelara i 47 povrtara, potpisalo je danas ugovore o dodeli subvencijaiz opštinskog budžeta.

Na ovaj način plasirano je tri miliona dinara: 700.000 u pčelarstvo i 2,3 miliona u povrtarstvo.

“Opština Vlasotince u ovoj godini planira da uloži 22,3 miliona dinara u poljoprivredu, od čega 16,3 miliona iz lokalnog budžeta, a šest miliona se očekuje iz republičkog budžeta. To je znatno više u odnosu na 2016.godinu, kada je uloženi  10, 5 miliona – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Za pčelare smo prošle godine odvojili 500.000, a ove 700.000 jer očigledno je da ima problema sa ubiranjem meda. Takođe, plasiramo taj novac ranije nego prošle godine – rekao predsednik komisije koja je odlučivala po prijavama poljoprivrednika i pomoćnik predsednika opštine Nebojša Stojanović.

On je dodao da će sledeće nedelje biti potpisani ugovori sa voćarima i vinogradarima, kada će biti plasirano 5,5 miliona dinara.

To govori o strateškom opredeljenju lokalne samouprave da pomogne poljoprivrednike, pogotovo imajući u vidu činjenicu da se 40% stanovništva vlasotinačke opštine bavi poljoprivrednom proizvodnjom, rečeno je na skupu.

Takođe pročitajte

Boban iz Niša, jedan je od najvećih kolekcinara i uzgajivača kaktusa

U kaktuse se zaljubio pre tri decenije i ta ljubav samo raste jer je opčinjen …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.