Salon lepote Vasilisa

Posvećenost i vera u svoje snove recept su uspeha

Kada odaberemo pravu profesiju kojom želimo da se bavimo, dalji razvoj i uspeh određuje upravo naša motivacija i želja za istim. To nije predstavljalo problem za Marijanu Toskić Mujkić jer kao dugogodišnji fiziterapeut sa brojnim iskustvima, dalje unapređenje profesije i biznisa spojila je u jednu ideju, tačnije otvaranje kozmetičkog salona.

Iskustvo i ljubav prema poslu je ono što izdvaja sve zaposlene u salonu

Razgovarali smo sa Marijanom o njenom početku, kako je došla na ideju da dalje razvije svoj biznis u Salon lepote Vasilisa kao i na koji način su joj državne institucije omogućile da kroz njihovu pomoć unapredi sve ono što je zamislila.

Za početak možete li nam reći odakle Vi u profesiji kojom se trenutno bavite?

Dugo godina sam u poslu, radila sam sama kao fiziterapeut, i bavim se time vec 24 godina. Više sam se bavila medicinskim delom, fizikalna terapija, vežbe, onda sam se više uključila u masaže i tako prosto krenula u tu priču. Zatim sam krenula sa anti celulit masažama i onda sam došla na ideju pre dve godine, da svoje znanje i iskustvo preusmerim u nekom drugačijem pravcu.

Kako je izgledao dalji razvoj te Vaše ideje?

Rešila sam da otvorim kozmetički salon, tada se i desilo moje prvo obraćanje Nacionalnoj sluzbi za zapošljavanje, i dobila sam tada na samom početku kredit za zapošljavanje. Otvaranjem kozmetickog salona proširila sam čitavu delatnost, ne baziram se samo na moj deo posla, masaže već radimo između ostalog i tretmane lica, za koje sam zapošljavala dodatno stručno osoblje.

Deo kojih programa NSZ-a su oni na kojima ste konkurisali?

Ove godine konkurisali smo u Nacionalnoj službi za zaspošljavanje i zaposlili koleginicu koja je bila na evidenciji NSZ-o u kategoriji teže zapošljivih lica. Program je Moja prva plata u kategoriji ispod 30 godine i bez prethodnog poslovnog angažovanja. Zapošljavanjem koleginice preko programa Moja prva plata, otvorilo je mogućnosti da proširim ponudu u salonu i na usluge šminkanja. Od decembra meseca trajna šminka je nova usluga.

Koje usluge nudite u svom salonu?

Krajem maja krenuli smo sa još dve devojke da radimo negu lica, klasične tretmane i aparaturne tretmane lica. Help organizacija je takođe pomogla da svoju firmu odnosno salon poboljšam i opremim za dva nova aparata. To su aparati za limfnu drenažu i kavitaciju.

Na koji način ste se informisali i kako je tekao sam proces kada ste čuli za programe službi

Većinu stvari odnosno mogućnosti koje su ustanove pružile kao mogućnost napretka mog biznisa, sam sama istraživala i mogu reći da nije lako uvek ali da na kraju se itekako isplati jer sam imala svoj cilj. Početak sam nije bio lak meni lično, pogotovo jer tada iako sam se bavila dugi niz godina fiziterapijom, preduzetničke vode bile su nesto novo i meni nepoznato. Programi NSZ-o su mi značili jer samim dobijanjem sredstava, ja sam mogla da da uposlim jos 3 devojke i time omogućim napredak i proširenje usluga u kozmetičkom salonu.

U našem timu danas, svi pratimo trenutna dešavanja i novine i naravno da još uvek nismo stali sa razvojem salona i trudimo se da budemo i upoznati sa svim trenutnim i aktivnim vrstama pomoći namenjene preduzetnicima.

Trenutno imam 4 zapošljenih i koleginicu koja je medicinski radnik i ima povremeno angažovanje u salonu.

Šta bi ste poručili svima onima koji imaju sličnih ideja i imaju u planu da krenu u konkretnije mogućnosti?

Ono sto bih savetovala svima koji imaju slične preduzetničke zamisli je to da treba da krenu što pre u prikupljanje informacija i edukaciju na koji način bi mogli iskoristiti svu pomoć dostupnu licima koja ispunjavaju uslove, kako bi prvenstveno sebi osigurali budućnost. Ono što bih izdvojila kao nešto najbitnije jeste da vole i veruju u svoju ideju odnosno biznis. Institucije su tu da nam pomognu da se ostvarimo i u preduzetničkim vodama. Prošla godina je svima teška bila ali smo uz naporan i predan rad uspeli da se izborima i sa poteškoćama koje nam je donela.

 

Ovaj sadržaj je deo projekat “Dobra priča” koji je sufininsirao Grad Niš. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

Dražen Šumić je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Kao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia, MDCS) Dražen Šumić, sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.