Niški_Logik_najbolji_u 2020

Posvećen odnos prema kandidatima i zaposlenima – Nagrada za Logik iz Niša

Niška firma Logik ima najbolju selekciju kandidata, pri zapošljavanju u IT sektoru u Srbiji u 2020. godini i tim povodom dobitnik je priznanja za najbolji proces selekcije.

Godinama unazad sajt Poslovi.Infostud.com omogućava kandidatima, koji konkurišu na oglase za posao, da ocene svoje iskustvo sa određenom kompanijom nakon završenog procesa selekcije. Bez obzira da li su bili zaposleni u tom procesu ili ne, kandidati su ocenjivali kompanije po svim ključnim parametrima za proces selekcije.

 

U okviru projekta „Oceni put do posla” Poslovi infostud i HR Lab organizovali su ovogodišnju dodelu priznanja kompanijama koje su po mišljenju kandidata koji su aplicirali putem sajta poslovi.infostud.com, ocenjene kao poslodavci sa najboljim procesom selekcije.

 

Analizom podataka prikupljenih tokom 2020. godine, utvrđeno je da je Logik kompanija po ocenama kandidata osvojila prvo mesto u kategoriji IT kompanije. Time je Logik postao nosilac prestižnog priznanja u najzahtevnijoj kategoriji, s obzirom da postoje samo još dve kategorije: opšta kategorija i HR agencije.

Jovana Jovanović, jedna od kandidata koji su zaposleni u Logiku tokom ovog perioda, opisala je svoje  iskustvo.

„Zaposlena sam već par meseci u Logiku i najpozitivniji utisak iz procesa selekcije kroz koji  sam prošla je da sam se u toku celokupnog procesa osećala cenjena i kao kandidat i kao ličnost. Ni  jednog trenutka se nisam osećala kao broj u moru pristiglih prijava. Ubrzo nakon poslate prijave  dobila sam poziv iz Logika za prvi intervju koji je bio on-line, zbog epidemiološke situacije.  Poslodavac je bio fleksibilan sa terminom za intervju. Nakon intervjua, još iste nedelje mi je javljeno  da sam prošla dalje, a ubrzo i da sam primljena. Veoma mi se dopalo što ih je interesovalo moje  mišljenje o procesu selekcije – kako mi se čine pitanja, da li mi je bilo neprijatno u nekom trenutku, da li mislim da nešto može da se unapredi…To je bio još jedan dokaz koliko im je stalo do kandidata i  ostavilo pozitivan utisak kod mene.“  

Veliki broj prijava znači i veliki broj kandidata koji nisu prošli proces selekcije. Njihovi komentari pomogli su kompaniji Logik da sam proces selekcije učine još boljim. 

Nas je zanimalo koja je tajna ovog uspeha kompanije Logik i kako je bilo poslovati u uslovima koji su se nametnuli ove godine?

„Znamo da je ova godina po svemu bila specifična, pa je trebalo i prilagoditi se novonastaloj situaciji. Nije bilo uvek jednostavno ni nama, ni kandidatima. Morali smo u hodu da rešavamo postojeće situacije, ali smo se zaista trudili da imamo puno razumevanja za svakog kandidata. Baš i zbog toga, ova nagrada nam je dokaz da smo zaista sve uradili najbolje moguće“, rekao je direktor Logika Veljko Radovanović na webinaru koji se održao umesto ceremonije dodele priznanja.

Odlomak sa webinara pogledajte ovde. U ovogodišnjem ocenjivanju učestvovalo je 14.766 kandidata koji su samostalno ocenili 5.811 poslodavaca, a ukupno je ocenjivano 44.908 procesa selekcije.

Zašto je sve ovo važno?

Veljko Radovanovič iz kompanije Logik poslovni softver kaže da oni kontinuirano analiziraju kako ceo proces izgleda iz „cipela kandidata”.

U svakom kontaktu pokušavamo da saznamo od kandidata šta je za njih bilo dobro, a šta nije. Trudimo se da u novim okolnostima budemo fleksibilni i da imamo razumevanja. Povratna informacija od kandidata koji ne prođe u naredni krug selekcije je mnogo vrednija i dragocenija od one koju sa sobom nosi osoba koju ćete zaposliti. Takođe, u situacijama kada kandidati tek ulaze na tržište rada ili kada konkurišu za pozicije juniora, a bivaju odbijeni, rado su otvoreni da im se daju karijerni saveti koji će im koristiti za buduće apliciranje – naglasio je Radovanović.

Veljko Radovanović navodi da je profil kandidata koji konkurišu u kompaniji Logik poslovni sistem, vezan za elektrotehnički i ekonomski fakultet.

Za sve profile, osim programera, postoje dva kruga selekcije koji se odvijaju preko Zoom platforme i u oba kruga na razgovoru su prisutni i predstavnici HR-a i budući rukovodilac. Za programere, nakon drugog kruga selekcije dobija se test projekat nakon koga kandidat biva obavešten da li je prošao ili ne – rekao je Radovanović.

Šta za Vas predstavlja ovo priznanje?

Ovim priznanjem Logik je nagrađen za posvećen odnos prema kandidatima, što će nas u budućnosti podsticati da i na delu pokažemo da zaista brinemo o svojim sadašnjim, i potencijalnim zaposlenima.

 

Ovaj sadržaj je deo projekat “Dobra priča” koji je sufininsirao Grad Niš. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Takođe pročitajte

Psihologija i dalje najpopularnija, pada broj prijavljenih na IT smerovima

Analiza sajta za karijerni razvoj mladih Startuj Infostud o upisu na univerzitete u Srbiji pokazuje kompleksnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.