Poslednji ciklus filmova u Kupini

Od ​24. do 29. jula ​biće održan poslednji ciklus filmova u bioskopu Kupina u Balkanskoj ulici u Nišu.

Dragi ljubitelji sedme umetnosti, ovaj ciklus filmova za nas nosi mnogo više emocija od bilo mog drugog. Kraj jula za nas predstavlja i kraj prikazivanja filmova u bioskopu Kupina!

Od januara 2012. smo se trudili da svima vama približimo dostignuća svetske i evropske kinematografije, organizujemo različite konferencije, seminare, promocije i ugostimo više od 300 000 ljudi.

Postali smo dom evropske kinematografije u Nišu i svakodnevno prikazivali neke od najboljih i najnagrađivanijih evropskih filmova, dobili brojna priznanja za saradnju sa mladom publikom i uspostavili saradnju sa ambasadama evropskih zemalja, medijima, civilnim društvom i institucijama kulture i obrazovanja u gradu.

Uprkos situacije u kojoj se kultura u našoj državi nalazi, borili smo se sa svim izazovima, iznova kretali više puta, uvodili nove programe i stvarali multidisciplinarni kulturni centar. Sva energija i ideje koje smo uneli u Balkansku ulicu, ipak nisu bili dovoljni da finansijski istrajemo ovde.

Došlo je vreme za promene!
Za kraj smo vam pripremili još jedan ciklus najboljih evropskih filmova i nadamo se da ćete uživati!
I dalje ćemo se družiti sa vama i zajedno raditi na stvaranju jednog lepšeg Niša! Od sada ćemo sa filmovima dolaziti kod vas, prikazivati ih u školama, na trgovima, u različitim gradovima i truditi se da što većih broj mladih ljudi spozna čari filmske umetnosti i uči iz nje.

Od 24. do 29. jula na programu će biti:

“Novi klinac” (18.00)

Finska/Nemačka/Švedska

Ekipa okrutnih dečaka maltretira Benou, novog klinca u školi. Odlučan da se izbori za svoje mesto, Benoa odlučuje da organizuje žurku, ali samo njih troje dolazi. Šta ako ovo društvo gubitnika može da postane najbolja ekipa ikada?

https://www.youtube.com/watch?v=0Veb7Wk8ilE

“Šaulov sin” (19.45)

Mađarska

Dva dana u životu Saula Auslandera, mađarskog logoraša, koji radi kao clan specijalnog tima koji uklanja tela ubijenih logoraša u jednom od krematorijuma Aušvica. Otkrivši telo dečaka koga smatra za svog sina, pokušava nemoguće, da spase telo od kremiranja, pronađe rabina i dostojno ga sahrani. Iako će i njihov tim biti svakog trenutka likvidiran, šaul se okreće od preživelih i njihovih planova za otpor, kako bi spasao ostatke sina o kome nikad nije vodio računa dok je bio živ.

Dobitnik je Cannes Film Festival 2015 Grand Prix.

https://www.youtube.com/watch?v=3xKhLgrfEwg

“Beskrajna poezija” (21.45)

Francuska, Čile, Japan

Kroz autobiografski objektiv kultnog filmskog autora Jodorovskog, “Beskrajna poezija” nas vodi u uzbudljive 40-te i 50-te godine u Santijagu, kada mladi Alehandrito protiv volje svoje porodice odlučuje da postane pesnik. Uveden u krug umetničke i intelektualne avangarde tog vremena, on upoznaje Enrike Lin, Stelu Diaz, Nikanor Paru i mnoge druge mlade pisce koji će postati gospodari Latinoamerike u savremenoj literaturi. Potpuno preplavljeni svetom pesničkog eksperimentisanja, odvažuju se da žive senzualno, autentično, slobodno, ludo.

https://www.youtube.com/watch?v=7g68CuaXNSY

Više informacija o terminima i filmovima možete videte na www.kupinafilm.rs

Ulaz na sve projekcije je 100 dinara.

Takođe pročitajte

Festival poljskih filmova “Visla” – Sedmo izdanje u Nišu

Sa oduševljenjem vas pozivamo da se pridružite sedmom po redu Festivalu Poljskih Filmova “Visla”, koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.